fbpx

Transformacija Vande Winter u Wondera trajala je 6 sati

Najduže…

Kroz 12 tjedana na pozornici showa ‘Tvoje lice zvuči poznato’ 104 transformacije

MineaZaključno s dvanaestom, finalnom emisijom megapopularnog showa, prisjetili smo se ova posljednja dva mjeseca mnogih popularnih imena domaće i svjetske glazbene scene. U showu smo bili svjedocima čak 104 transformacije, od kojih je 96 odrađeno od strane kandidata, no u preobrazbama su se okušali i članovi žirija i voditelji.

Najviše transformacija u suprotan spol broje Minea i Andrea, dok je Baby Dooks imao tri transformacije u ženski spol

A ove nedjelje svjedočit ćemo velikom finalu popularnog showa, koji je kroz 11 Tvoje lice zvuči poznatdosadašnjih emisija u prosijeku privukao više od milijun gledatelja.
Podsjetimo, u prvoj epizodi vidjeli smo Sandru Bagarić kao Marilyn Monroe, Gorana Navojca kao Elvisa Presleya, a Tomu in der Mühlena kao Slasha.
Nakon što smo ih vidjeli u transformacija u R&B pop i dance grupu – Milli Vanilli, voditeljski dvojac, a u predfinalnoj emisiji zamijenili su uloge i oduševili nas odličnom voditeljskom transformacijom. Igor i Rene u finalnoj emisiji gledatelje će počastiti nastupom kao John Travolta i Olivia Newton John s pjesmom iz kultnog filma ‘Briljantin’.
Nakon što je kroz dvanaest tjedana preko 500 sati utrošio na učenje natjecatelja plesnim koracima kako bi što zornije predočili nastupe glazbenih zvijezda koje emitiraju, na red je došla i transformacija samog koreografa Igora Barberića. U finalu showu Igora ćemo vidjeti u ulozi Grincha koji će otpjevati pjesmu ‘Jingle Bell Rock’.
Najzanimljivije transformacije su zasigurno one iz muškog u ženski rod i obrnuto. Najviše transformacija u suprotan spol broje Minea i Andrea s njih sedam, dok je Baby Dooks imao tri transformacije u ženski spol, odnosno najmanji broj puta je morao uskočiti u štikle i haljine. U štiklama su se svaki po četiri puta našli i ostatak muške postave, s tim da uz četiri transformacije u ženski spol, Ronald broji i dvostruku transformaciju s kojom je utjelovio Ivu Robića i Zdenku Vučković.

Oko pedeset sati uloženo je u šminkanje natjecatelja

Za potrebe snimanja showa bilo je potrebno pripremiti i do 200 kostima, što za kandidate, što za plesače koji su sudjelovali u koreografijama. Za sve transformacije korišteno je gotovo stotinjak perika te nešto manje umjetnih trepavica i jedno dvadesetak setova ekstenzija. Primjerice, za Giulianovu transformaciju u Amy Winehouse korištene su čak četiri različite perike! Da bi uz šminku i ostale elemente vjerno predočili nastup glazbene zvijezde u koju se transformiraju, tim profesionalaca kostimografa kreirali su identične kostime, a da bi se osmislio i izradio samo jedan kostim bilo je potrebno dva do četiri dana. Trinaesteročlana mađioničarska ekipa koja uključuje maskere, šminkere, frizere i vlasuljarku izvršila je i najzahtjevniju transformaciju – bilo da se radi o promjeni boje kože ili čak transformaciji u suprotan spol. Oko pedeset sati uloženo je u šminkanje natjecatelja.

WinterNajduža transformacija trajala je šest sati

Najduža transformacija bila je ona Vande Winter u Stevie Wondera, koja je trajala punih šest sati jer su se spojili najzahtjevniji elementi – proćelava glava s pletenicama, protetika i tamna boja kože.

Foto: Press