fbpx

Grupa Songkillers u zagrebačkoj Tvornici kulture

Zagreb….

SongkillersLegendarna grupa Songkillers u subotu, 13. svibnja 2017. godie održati će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture. Naš najveći funk bend koncertom obilježava veliku obljetnicu – dvadeset godina od objavljivanja prvog studijskog albuma ‘Fleka’. Od tada su Songkillersi izdali mnoštvo albuma i kompilacija, nastupili na brojnim pozornicama i napisali brojne hitove poput ‘Malo toga ostaje’, ‘Medena’, ‘Mislima’, ‘Ne znam gdje sam’, ‘Nema vremena’, ‘Ni’ko kao ti’, ‘Dao sam ti sve’, ‘Egoist’, ‘Još se ne dam’, ‘Ljetna kiša’, ‘Sreća’, ‘Sve si uzela’, ‘Tako volim što te znam’, ‘Ti i ja’, ‘Dio mene’…
Prve afirmacije frontmena grupe Songkillers Željka Banića – Baneta dogodile su se početkom 80-ih u grupama ‘Pod Room Blues Band’ i ‘Zvijezde’, a u 90-ima se okuplja prva postava Songkillersa. Dugogodišnja suradnja i prijateljstvo s Dinom Dvornikom te snimanje jednog od najboljih live albuma na ovim prostorima ‘Live in Munchen’ stvorile su od Songkillersa autorski bend te u rujnu 1997. godine objavljuju prvi samostalni albuma ‘Fleka’.
Prvi hit singl ‘Ni’ko kao ti’ objavljen je tijekom srpnja 1997. godine i pjesma dolazi na prvo mjesto HTV-ove emisije Hit Depo, a paralelno i na sve top liste hrvatskih radio postaja. Uslijedio je drugi singl ‘Ne znam gdje sam’ koji se pojavio na soundtracku filma ‘Mondo Bobo’ Gorana Rušinovića.
S 11 novih autorskih pjesama nastaje album ‘Cosmic’ (1999.) koji je snimljen u samo tri mjeseca kao rezultat neprekidnog rada na novom materijalu, a autorski su ga pripremili Željko Banić, Ante Pecotić i Predrag Martinjak. Uslijedila je trogodišnja stanka, a okupivši novi sastav Bane je krenuo dalje u stvaranje pjesama i kao rezultat nastala su dva albuma: ‘Mislima’ i ‘Sreća’.
SongkillersPrije sedam godina grupa Songkillers i frontmen Željko Banić – Bane započeli su singlom ‘Fields Of Emptiness’ suradnju s Nikolom Marjanovićem, vokalom grupe Sane. Suradnja se nakon toga nastavila i 2014. objavljen je novi singl ‘Dio mene’ koji je osvojio top liste radijskih postaja i zaslužio pohvale glazbenih kritičara, a dvije godine kasnije i pjesma ‘Nisi tu’.
Tijekom više od dvadeset godina uspješne karijere stekli su mnoštvo fanova i status najvećeg hrvatskog funk benda, što će još jednom potvrditi 13. svibnja u Tvornici kulture.
ULAZNICE:
“Early bird” ulaznice po cijeni od 50 kuna potražite do 7. travnja u sustavu Eventima i u Aquarius Music Shopovima te online na www.eventim.hr. Od 8. travnja cijena ulaznice je 70 kn.

Foto: Press