Zlatko Dalić: Modrić je naš kapetan, on nas vodi. Bude li trebalo, opet će pucati

Soči…

S Rusima će opet biti teška borba, oni su se dokazali protiv Španjolske, rekao je Zlatko Dalić

– Preživjeli smo, proslavili i već počinjemo pripreme za subotnje četvrtfinale. Nemamo više vremena misliti o Danskoj, usredotočeni smo samo na Rusiju. Mi smo u utakmici protiv Danske pet puta pali i ponovno se digli, a to pokazuje mentalnu zrelost naših igrača i njihovu vjeru u sebe i svoju kvalitetu, u što ih uvjeravam od prvog dana. Nije bilo nimalo lako, Danska je nametnula svoj stil, bez ljepote i tehničke potkovanosti. Imali smo sreće, božje pomoći, ali zaslužili smo – možda i kao nagradu za onu Tursku, za onaj Portugal, no sada moramo paziti da se to sve ne okrene brzo na drugu stranu – rekao je izbornik Zlatko Dalić.
Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija svladala Dansku u osmini finala Svjetskog prvenstva, doputovala je u Soči, gdje će u subotu igrati četvrtfinalni dvoboj protiv domaće nacionalne selekcije, Rusije. A izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.
– Prolaze momčadi, a ne pojedinci. S Rusima će opet biti teška borba, oni su se dokazali protiv Španjolske. Imamo pet dana za privikavanje na temperaturu i vlagu u Sočiju, mislim da je bila dobra odluka doći ovamo odmah nakon utakmice. Želimo učiniti svoje navijače sretnima, a isto vrijedi i za Rusiju. Međutim, nadamo se da će naša sreća trajati dulje, a bit je nogometa da navijači uživaju. Ono što može nogomet – okupiti toliko ljudi u tolikom veselju – ne može ništa drugo – dodao je Zlatko Dalić.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez