Zlatko Horvat: Najbitnije je da budemo u pravoj formi
By redakcija On 4 tra., 2018 At 03:43 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Eskilstuna…

Izbornik Lino Červar i kapetan Zlatko Horvat najavili su prvu prijateljsku utakmicu protiv Švedske

Zlatko Horvat– Igramo protiv viceprvaka Europe i ekipe koja nas je usmjerila na Europskom prvenstvu na borbu za peto mjesto, a ne za medalje. Imamo dobru priliku da odigramo dvije odlične utakmice protiv vrhunskog protivnika i da se dobro pripremimo za Crnu Goru i ono što nam je najbitnije da budemo u pravoj formi za te dvije utakmice koje su nam najbitnije ovog ljeta. Vjerujem da će to dobro poslužiti za ono što nas čeka – rekao je kapetan reprezentacije Zlatko Horvat.
Hrvatska muška seniorska reprezentacija priprema se u švedskom gradu Eskilstuni za dvije prijateljske utakmice protiv aktualnih europskih viceprvaka Šveđana. Prvi susret na rasporedu je u četvrtak, 5. travnja, s početkom u 19.15 sati.
– Došli smo u Švedsku s ciljem da širimo našu selekciju igrača za naše zadatke koje imamo u ovoj godini, a to su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. i kvalifikacije u listopadu za Europsko prvenstvo 2020. Imamo i nekoliko novih igrača. Kao što uvijek govorim, selekcija nije zatvoreni krug. To je otvoreni krug i uvijek se traže novi igrači. Došli smo s dva nova golmana, dva nova kružna napadača, no to ne znači da ostali koji nisu ovdje da su otpisani. Koristimo priliku da uigramo jedan sustav igre koji će biti kompetitivan na velikim natjecanjima, da stvaramo jednu novu reprezentaciju s novim stilom. Sigurno da nam je ova utakmica sa Švedskom posebna motivacija da se susretnemo s reprezentacijom koja nas je pobijedila nas je pobijedila u Splitu. Drago nam je da je tu puno naših ljudi koji će biti potpora našoj reprezentaciji. Mi ćemo se potruditi da ostavimo dobar dojam i da naša reprezentacija opet pokazuje jedan veliki entuzijazam i motivaciju za dokazivanjem – najavio je sutrašnji susret izbornik Lino Červar.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez

comment closed