fbpx

Agron Preteni: Koliko ste spremni dati toliko i dobijete!

Pitt bull…

Vidim sebe samo kao stand up borca

Agron PreteniAgron Preteni, jedan je od najboljih i najperspektivnijih hrvatskih K-1 boraca u kategoriji do 95 kilograma. Ovim sportom se počeo baviti u sedmom razredu osnovne škole, kad je imao 12 godina. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr, Agron nam je otkrio na koji način se priprema te koliko je odricanja potrebno za uspjeh u sportu. Otkrio nam je i svoj stav o uličnim borbama.

Scena: Jedan ste od najboljih kickboks boraca kod nas, koliko je teško bilo napraviti takav rezultat?
Teško je bilo u smislu teških treninga i odricanja, općenito uloženog truda, ali kad imate nekakav cilj i volite ono što radite, sve se lakše podnosi.

Scena: Gdje trenirate, predstavite svoj tim?
Treniran u kickboxing klub ‘Pit-bull’ u Splitu. Tim se sastoji od trenera Marka Žaje, Ante Varnice, Ante Matasa i Gordana Jukića. Svi su bili borci sa uspješnim karijerama, a mogu reći da sad takvim tempom nastavljaju i u trenerskim vodama.

Agron PreteniScena: Osvajač ste mnogobrojnih prestižnih događaja, koji je najdraži?
Najdraži mi je osvojen ‘Colizzion‘ pred kvalifikacijski turnir četvorice u Splitu. Tada sam bio relativno mlad i odlično sam se iskazao pred svojom domaćom publikom.

Scena: Imate li ugovoren sljedeći meč?
Nemam još ništa ubrzo, najbliži meč je u svibnju u Splitu, i tad moj klub slavi svoju dvadesetu godišnjicu.

Scena: Tko je za vas No.1 borac u kickboksu i zašto?
Mogu reći koji mi je najdraži, to bi bio Gokhan Saki. Jednostavno mi se sviđa njegov stil borbe.

Scena: Imate li neostvarenih želja?
Imam puno želja, na sportskom aspektu želja bi bila da budem na vrhu Svjetskog kickboksa. To je jedna od još neostvarenih želja.

Scena: Jeste li i vi razmišljali jednog dana o prelasku u MMA?
Nisam ni ne želim. Vidim sebe samo kao stand up borca.

Scena: Koliko vaš sport traži odricanja?
Baš kao i svaki sport. Da bi nešto dobili morate nešto i dati, nečega se odreći. Koliko ste spremni dati toliko će te i dobiti.

Scena: Koji je vaš stav prema uličnim tučnjavama?
Ako dvije budaletine odluče svojevoljno se potući iz svojih osobnih razloga, ja nemam ništa protiv, neka se mlate koliko žele, ali sam protiv toga da se napadaju slabiji, protiv nepotrebnog izazivanja jos nepotrebnijih tučnjava i bilo kakve nepravde.

Foto: Kaurloto Ivana