fbpx

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala u Poreč na pripreme

HRS…

Hrvatska rukometna reprezentacija– Mnogo sam bolje što se tiče ozljede. Moram reći da nisam povratnik u reprezentaciju jer smatram da nisam ni otišao. Zbog situacije s koljenom morao sam nažalost izostati, ali mislim da je i za mene i za reprezentaciju dobro što sam preskočio jedno prvenstvo i što spreman mogu nastaviti. Veselim se što sam ponovno dio reprezentacije i što ćemo ponovno svi raditi zajedno na treninzima. Na ovom prvom okupljanju imamo nešto veći kadar. Kadar se definitivno proširio, ali to je dobro. Na ovim prvim pripremama sigurno ćemo raditi na upoznavanju, kao i na drugim pripremama pred ljeto, a onda pravi rad kreće od desetog mjeseca – rekao je Marko Kopljar koji je propustio pripreme i Svjetsko prvenstvo u Francuskoj zbog problema s koljenom. Oporavljen i spreman je dočekao novo okupljanje Hrvatska rukometna reprezentacijapod palicom izbornika Line Červara.
Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu od kuda je krenula put Poreča gdje će trenirati sve do 7. svibnja 2017. godine. Ovo je prvo službeno okupljanje pod vodstvom izbornika Line Červara, a u Poreču će trenirati 29 reprezentativaca.
– Uspio sam se odmoriti i sad sam još više motiviran. Nedostaju mi jače utakmice i dat ću sve od sebe da do kraja sezone pomognem klubu – rekao je Kopljar o igranju u Veszpremu koji se slavljem nad Montpellierom plasirao na Final Four VELUX EHF Lige prvaka.
– Europsko prvenstvo je generalno najteže jer nema slabijih utakmica. Sve reprezentacije su na visokom nivou. Nama je cilj da do završnih priprema vidimo tko će biti spreman za Prvenstvo, a ono što je najbitnije je da svi budemo zdravi i da možemo pokazati svu našu kvalitetu – zaključio je Kopljar.

Popis reprezentativaca:
Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem
Ivan Stevanović – RK PPD Zagreb
Filip Ivić – HC Vive Tauron Kielce
Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
Manuel Štrlek – HC Vive Tauron Kielce
Lovro Mihić – HC Wisla Plock
David Mandić – HC Izviđač Ljubuški
Valentino Ravnić – RK Umag
Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
Jerko Matulić – HC Nantes
Ivan Vida – RK Dubrava
Josip Božić Pavletić – RK Nexe
Igor Vori – RK PPD Zagreb
Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
Krešimir Kozina – HC Füchse Berlin
Stipe Mandalinić – RK PPD Zagreb
Marko Mamić – HC Dunkerque
Sandro Obranović – HC Pick Szeged
Jakov Gojun – HC Füchse Berlin
Josip Šarac – HC Izviđač Ljubuški
Luka Cindrić – HC Vardar
Igor Karačić – HC Vardar
Lovro Jotić – RK PPD Zagreb
Domagoj Pavlović – RK PPD Zagreb
Luka Šebetić – RK PPD Zagreb
Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain
Marko Kopljar – HC Telekom Veszprem
Šime Ivić – HC Wisla Plock
Marino Marić – HC MT Melsungen

Foto: HRS društvena mreža