fbpx

91%: Film o oružju u Americi

Zagreb…

Film 91%: Film o oružju u Americi je nagrađen na Međunarodnom filmskom festivalu u Clevelandu

Film o oružjuHrvatska radiotelevizija u ponedjeljak 3. lipnja 2019. godine na Trećem programu (HRT – HTV3) prikazuje nagrađivani dokumentarni film 91%: Film o oružju u Americi. Rasprava o oružju postala je jedno od ključnih pitanja javnog zdravstva posljednjih godina u Americi. Nakon krvoprolića u osnovnoj školi Sandy Hook, anketa provedena 2013. pokazala je da 91% Amerikanaca podupire sveobuhvatnu provjeru nečije prošlosti prije kupnje oružja – čimbenik koji bi mogao spriječiti tisuće tragedija zbog oružanog nasilja u zemlji. No politička retorika koja izaziva podjele te paraliza Kongresa podržavaju loš sustav koji utječe na zajednice diljem SAD-a.
Dokumentarni film 91%: Film o oružju u Americi obraća se većini Amerikanaca koji podupiru sveobuhvatnu provjeru kupaca oružja nadilazeći političku retoriku koja dijeli građane SAD-a. Film donosi osobna svjedočanstva o životima na koje je utjecao taj loš sustav te istražuje pozadinu želja birača i tromost Kongresa da provede promjene sustava. Film je nagrađen na Međunarodnom filmskom festivalu u Clevelandu te nominiran na Međunarodnom filmskom festivalu Standing Up Documentary.
Dokumentarni film 91%: Film o oružju u Americi gledajte u ponedjeljak na Trećem programu Hrvatske televizije 22.05 sati.

Foto: Press