fbpx

Premijera nove HBO Europe serije Beartown

Beartown se temelji na bestseleru Fredrika Backmana

Nova HBO Europe serija iz Švedske, Beartown (Beartown), imat će premijeru 18. listopada u 21.00h na HBO 3 kanalu, a istog dana prve dvije epizode dolaze u HBO GO ponudu.
Serija se temelji na bestseleru Fredrika Backmana, a radnja se odvija u gradu Beartown koji polako nestaje među drvećem koje ga okružuje. Lokalni junak i bivša hokejaška zvijezda, Peter, vraća se u Beartown kako bi osnovao juniorski tim i osigurao bolju budućnost grada. Nositi nade cijelog grada na svojim ramenima težak je teret za dječake iz tima. A kad mladu zvijezdu momčadi optuže za užasno djelo, u gradu nastaje kaos koji pogađa sve njegove stanovnike. „Beartown“ istražuje nadu koja okuplja malu zajednicu, tajne koje ju razdvajaju, hrabrost koja je potrebna pojedincu da se suprotstavi grupi i posljedice načina na koji odgajamo svoju djecu.

Beartown
Glavne uloge u ovoj 5-dijelnoj drami imaju Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Ingrid i Oliver Dufaker. Režiju potpisuje nagrađivani redatelj Peter Grönlund, a scenarij su napisali Anders Weidemann, Antonia Pyk i Linn Gottfridsson. Producenti serije su Bonnie Skoog Feeney i Mattias Arehn, a izvršni producenti su Hanne Palmquist, Steve Matthews i Antony Root za HBO Europe i poznati švedski autor Fredrik Backman (Čovjek po imenu Uve), na čijem se romanu temelji serija.

Foto: Press