fbpx

Petar Krpan novi je izbornik reprezentacije Hrvatske U-17

Zagreb…

Sada idemo raditi, odmah trebamo prionuti poslu. Već krajem srpnja čeka nas turnir u Budimpešti, kaže Petar Krpan

Petar Krpan– Naravno da sam sretan što sam dobio ovakvu priliku. Velika je čast svakom treneru postati izbornikom bilo koje reprezentacije, od U-14 do seniorske. Sada idemo raditi, odmah trebamo prionuti poslu. Već krajem srpnja čeka nas turnir u Budimpešti, gdje ćemo igrati protiv Mađarske, Srbije i Češke – rekao je novi izbornik reprezentacije Hrvatske U-17 Petar Krpan.
Bivši hrvatski reprezentativac Petar Krpan preuzeo je dužnost izbornika nacionalne selekcije do 17 godina starosti. Nakon što je Dario Bašić po završetku Europskog prvenstva U-17 u Hrvatskoj zaključio svoj mandat na čelu te reprezentacije, za njegovog je nasljednika imenovan je Petar Krpan.
Petar KrpanKrpan je HNS-ov instruktor nogometa za središte Osijek i već je sudjelovao u radu mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske. Igračka ga je karijera, između ostalih, vodila od Osijeka preko portugalskog Sportinga do Zagreba, Hajduka i Rijeke, a okušao se i dva puta u Uniao Leiriji te kineskom Jiangsu Saintyju. Za Vatrene je odigrao tri utakmice, uključujući i nastup na Svjetskom prvenstvu 1998. godine protiv Rumunjske.
Za Krpanovog je suradnika imenovan još jedan bivši reprezentativac – Nenad Pralija, koji je 11 puta branio hrvatske boje, a u igračkoj je karijeri nastupao za Hajduk, španjolski Espanyol, talijansku Regginu i izraelski Maccabi iz Haife. Pralija je viši nogometni trener, diplomirao na Kineziološkom fakultetu, a trenutno završava adaptacijski tečaj za UEFA-A trenera pri Nogometnoj akademiji HNS-a.
Hrvatska U-17 novi kvalifikacijski ciklus započinje u listopadu ove godine.

Foto: HNS – Press