Plamen Plazma Sportskih igara mladih zapaljen u Zagrebu
By redakcija On 5 lip., 2020 At 10:40 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je ovih dana nastavila svoju sezonu

Plazma Sportske igre mladih– Plamen Igara jučer je zapaljen u Osnovnoj školi Tituša Brezovačkog u Zagrebu, a više od stotinu šahista borile se za plasman na državnu završnicu. Pobjednici svih županijskih turnira okupit će se ove godine početkom srpnja u Splitu, uz besplatan prijevoz, smještaj organizaciju natjecanja i zabavne programe. Sve Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih imaju i edukativan karakter, tako da su i u Zagrebu najmlađi stanovnici grada sudjelovali i u edukativnoj kampanji koju Igre provode u suradnji s Nacionalnim programom za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova – poručuju organizatori.
Plazma Sportske igre mladihNakon stanke u ožujku mnogobrojne manifestacije i turniri su momentalno otkazani i prebačeni na sljedeću godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je ovih dana nastavila svoju sezonu.
– Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara. Od ove godine Igre su u suradnji s UEFA pokrenule kampanju promocije ženskog nogometa, a na svim događanjima redovito djecu educiraju o Plazma Sportske igre mladihvažnosti recikliranja i samoodrživosti. Kroz tekući projekt Youth Sports Fair Chance u sklopu Erasmus+ Sport programa Europske Unije u partnerstvu sa 6 zemalja provode edukacije profesora tjelesnog odgoja te osnovnoškolske djece o važnosti pravilnog navijanja na sportskim terenima, jednakosti i borbi protiv diskriminacije. Natjecanja u sklopu Igara nastavit će se ovaj tjedan diljem Hrvatske dok će svečano otvaranje Igara održati 12. lipnja u Prelogu – kažu organizatori.
Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.
Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina ( Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 30 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara.
Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Foto: Press

comment closed