Mozak i nadmudrivanje: Zapanjujuće putovanje u središte uma
By redakcija On 3 velj., 2019 At 10:13 AM | Categorized As Događanja, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

TV…

Četvrta sezona serije Mozak i nadmudrivanje – znanstveno-popularna dokumentarna serija

Mozak i nadmudrivanjeDoma TV, subotom od 9. veljače 2019. godine, svojim gledateljima donosi četvrtu sezonu popularne televizijske serije ‘Mozak i nadmudrivanje‘ čiji su fokus interaktivne igre i eksperimenti osmišljeni za otkrivanje procesa u mozgu. Nastala u suradnji s najboljim neuroznanstvenicima, serija potiče i gledatelje da se uključe u vizualne, slušne i druge kognitivne eksperimente ili mozgalice.
Serija Mozak i nadmudrivanje se bavi kognitivnom znanošću s fokusom na iluzije, psihološke eksperimente i kontraintuitivno razmišljanje. Istražujući teme poput pamćenja, moralnosti, zdravog razuma, novca, zabluda, paranormalnog, konformizma i procesa između lijeve i desne strane mozga, ‘Mozak i nadmudrivanje’ odvesti će vas na zabavno i informativno putovanje kroz kilogram i pol tkiva koje vas čini osobama koje jeste.
U novoj sezoni doznat ćete da vaše sjećanje oblikuje priču vašeg života i omogućuje vam interakciju s okolinom, a da vam nije sve neprestano neobično ili nepoznato. U prvoj epizodi naučit ćete što je pamćenje, zašto ljudi uopće imaju pamćenje te zašto zaboravljaju gdje su ostavili ključeve. Osim toga, u novoj sezoni shvatit ćete zašto zaboravljanje može biti dobro.
Ako ste se ikada zapitali odakle potječe moralnost i je li usađena u vaš mozak, kroz niz interaktivnih igara i eksperimenata, ‘Mozak i nadmudrivanje’ u novoj sezoni testira snagu vaše moralnosti. Otkrijte kako vaš mozak donosi bezbroj moralnih odluka svakog dana i poigrajte se vašim umom te doznajte kako vanjski utjecaji poput odjeće i stava mogu poljuljati mozak i moral.
Četvrtu sezonu uzbudljive serije ‘Mozak i nadmudrivanje’ ne propustite pratiti svake subote, od 9. veljače na Doma TV-u!

Mozak i nadmudrivanje
(Brain Games), SAD, 2011.-2016., znanstveno-popularna dokumentarna serija
Autori: Jerry Kolber, Bill Margol

Foto: Press – Julia Wesely

comment closed