fbpx

Premijerna druga sezona: Gospodin Selfridge!

HTV…

Gospodin SelfridgePremijernom drugom sezonom od 14. prosinca na programu HTV-a nastavlja se priča o životu ekstravagantnog poduzetnika i vizionara Harryja Gordona Selfridgea. Zbog pionirskog i vratolomnog duha te fantastične energije dobio je nadimak ‘Sto na sat’, a njegove ideje pomogle su mu da svoj posao pretvori u pravi spektakl.
Radnja serije ‘Gospodin Selfridge‘ temelji se na knjizi ‘Shopping, Seduction and Mr. Selfridge’ Lindy Woodhead koja je opisala stvarni život Harryja Gordona Selfridgea i njegov poslovni uspjeh. Autor, višestruko nagrađivani scenarist Andrew Davies i njegov tim, izdvojili su najintrigantnije aspekte Harryjevog života te stvorili epsku, glamuroznu priču o Londonu tog vremena.
Od luksuznog života londonske elite do glamura i zakulisnih spletki, od poslovnih sastanaka, privatnih pokeraških partija i zadimljenih vodvilja do beskrupuloznih karijerista – ova Gospodin Selfridgepovijesna drama donosi priču o društvenim promjenama i modernom dobu koje je na pomolu.
Pozornica Harryjevog burnog života raskošni je londonski mozaik na prijelazu stoljeća, doba kad su se žene prepuštale užicima što su ih donosile novostečene slobode i moderna era. Harry im je želio udovoljiti, zacrtao si je da će kupovanje pretvoriti u uzbuđenje jednako seksu te je tako otvorio vrata svoje raskošne robne kuće u slavnoj londonskoj Ulici Oxford.
Neponovljivu osobnost poduzetnika Harryja Selfridgea uspio je vjerno dočarati nagrađivani glumac Jeremy Piven poznat iz serije ‘Holivudska škvadra’ za koju je osvojio tri Emmyja i Zlatni globus.
Druga sezona serije počinje proslavom pete obljetnice Selfridge’sa 1914. godine i početkom Prvog svjetskog rata, a možete je gledati od 14. prosinca na Prvom programu u 15,30 sati.

Foto: Press