Provjereno otkrilo nevjerojatnu priču o genijalcu Šimunu
By redakcija On 23 pro., 2016 At 11:42 AM | Categorized As Događanja, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Petogodišnjak…

U meni svašta čuči. Astronaut. To vam je svemirski naut – rekao je Šimun

Provjereno, ŠimunNovinarka Maja Medaković, posjetila je petogodišnjeg Šimuna i njegovu obitelj. Za njegove sposobnosti i intelekt nisu znali sve do prije pola godine. Naime, Šimun ne govori i gotovo je nepokretan. Dijagnosticirana mu je semilobarna holoprozencelafija, a doktori su mu davali male šanse za život.
Međutim, kad su prije šest mjeseci otkrili kako je Šimun svjestan svijeta oko sebe i ne samo to, nego da mogu s njim komunicirati, zavladalo je oduševljenje. Šimun je potpuno samostalno, gledajući stariju sestru, naučio abecedu, a potom su počeli otkrivati njegove matematičke sposobnosti, ali i smisao za humor.
Provjereno, ŠimunZanima ga svemir, Tutankamon, a Maji Medaković je bez problema izračunao umnožak brojeva 16 i 312 (4992). Neuobičajeno za jednog petogodišnjaka. Njegov IQ iznosi 197.
Šimunu je izrazito teško komunicirati, a u tome bi mu pomogao komunikator sličan onome koji koristi Stephen Hawking. Njegovim roditeljima teško je prikupiti 140.000 kuna za uređaj, ali se nadaju da hoće jer žele još bolje upoznati svog sina.
– U meni svašta čuči. Astronaut. To vam je svemirski naut – rekao je Šimun, a sigurno ima još štošta svijetu za reći.
Redakciji ‘Provjereno’ već su počeli stizati brojni upiti o donaciji za uređaj, a one se mogu uplatiti na račun Šimunova oca Franje Majnarića.

Foto: Press

comment closed