fbpx

Dokumentarac: Freddie Mercury – The Great Pretender!

HTV…

Videosnimke i osobni materijali od kojih većina dosad nije prikazivana

Freddie MercuryHrvatska televizija na svojem Drugom programu 5. prosinca emitirat će dokumentarni film Freddie Mercury – The Great Pretender. Film o jednoj od najkarizmatičnijih, najkompleksnijih i najfascinantnijih zvijezda britanske rock glazbe. O uspjesima i zvjezdanom putu grupe Queen mnogo se zna, no ovaj novi dokumentarac svim zaljubljenicima u njihovu glazbu, ali i u glazbenu povijest uopće donosi jedan drugačiji pristup, usredotočuje se na Freddieja te na solo projekte na kojima je radio izvan grupe s kojom je stekao svjetsku slavu.
Gledatelji će uživati u opsežnim arhivskim snimkama Freddievih intervjua te koncertnim nastupima, videosnimkama i osobnim materijalima od kojih većina dosad nije prikazivana. Uz to, prvi puta bit će prikazani razgovori s prijateljima i kolegama. Tako će se steći uvid u život zvijezde, ali i osobnost čovjeka koji je bio drugačiji od svoje ekstravagantne koncertne osobnosti. Ovaj dokumentarni portret u kojem se pojavljuju i govore Freddie Mercury, Roger Taylor, Brian May, Montserrat Caballé i Matt Lucas razotkrit će vam osobnost Freddieja Mercuryja iza imidža superzvijezde, velikog glumca i hinitelja.
Film je 2013. godine osvojio nagradu ‘Rose d’Or’ u kategoriji umjetničkih emisija te dijelio nagradu ‘International Emmy for Arts Programming Award’. Dokumentarac ‘Freddie Mercury – The Great Pretender’ gledajte 5. prosinca na Drugom programu HTV-a u 20,10 sati.

Foto: Press