fbpx

Ana Begić Tahiri: Uloga je specijalna, zapakirana kao bombon, a zlo živo

Glumica…

Predstava ‘Mačka na vrućem limenom krovu’

Ana Begić Tahiri

Ana Begić TahiriAna Begić Tahiri u predstavi igra nevoljenu snahu s petero djece i šestim na putu, koja se grebe za nasljedstvo. Premijera ‘Mačke na vrućem limenom krovu’ Tennesseeja Williamsa u režiji Paola Magellija bila je u subotu u Hrvatskom narodnom kazalištu. Ana kaže da joj je drago što opet igra takav jedan ženski lik kakva je Mae.
– Napokon sam se malo istresla. Već dvije sezone igram dobre, fine, pozitivne uloge, i Ana Begić Tahirisad sam se opet vratila. A ova uloga je specijalna, Mae je zapakirana kao bombon, a ono zlo živo. Dobro, u ovoj predstavi nitko nije pozitivac, a moja uloga je samo mrvicu gora od ostalih. Ponovno sam našla temelje – ispričala je glumica za portal Scena.hr. ‘Mačka na vrućem limenom krovu’ je potresna priča o jednoj obitelji u kojoj se svaki član suočava s vlastitom istinom. A ovako je Ana opisala poruku predstave:
– Sve je u go.nima.
Uz Magellija, autorski tim čine i dramaturginja Željka Udovičić, scenograf Lorenzo Banci, kostimograf Leo Kulaš, te skladatelji Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević. U ulogama Maggie i Bricka nastupaju Zrinka Cvitešić i Filip Vidović, mama i tata Pollitt su Ksenija Marinković i Milan Pleština, Brickovog brata i njegovu ženu glume Dušan Bućan i Ana Begić, velečasni Tooker je Livio Badurina, a dr. Baugha glumit će Goran Grgić. U predstavi nastupaju i pjevači Lucija Jelušić, Stefano Surian, Josip Roša te petoro djece.
A kako je bilo na premijeri predstave pročitajte na linku te intervju sa Zrinkom Cvitešić.

Foto: Scena.hr