fbpx

Video – Ansambl Lado: Zagrlimo starije pjesmom

Singlom U zagrljaju vrimena Ansambl Lado podržao inicijativu Zagrlimo starije pjesmom

Izvedbom pjesme U zagrljaju vrimena Ansambl LADO priključio se inicijativi Zagrlimo starije pjesmom, čiji je cilj skrenuti pozornost na brigu za starije osobe.

Ansambl LADO

Riječ je o inicijativi koju je Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj pokrenulo u ljeto 2020. potaknuto pozivom pape Franje na dosjetljivost u ljubavi prema starijim osobama kako bi im se olakšala usamljenost i izoliranost uzrokovani pandemijom virusa COVID-19.

Inicijativi su se odazvale brojne klape i vokalni sastavi koji su pjevali pred domovima za starije i nemoćne diljem Hrvatske, a njihovim nastupima bili su dirnuti ne samo korisnici i djelatnici domova, već i sami izvođači. Tekst pjesme “U zagrljaju vrimena” napisao je Frane Bilić, glazbu je skladao Joško Ćaleta, a tamburaški aranžman djelo je Marka Firsta.

U prigodi Svjetskoga dana djedova, baka i starijih osoba koji se, odredbom pape Franje, prvi puta obilježava u nedjelju 25. srpnja 2021., Vijeće i Ured Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj svim djedovima, bakama i starijim osobama priredilo je glazbenu čestitku u obliku videospota pjesme “U zagrljaju vrimena”.

Spot je sniman na više lokacija u kontinentalnoj (Dom za starije i nemoćne “Kuća svetoga Franje” u Odri nedaleko Zagreba) i primorskoj (šibenski akvatorij i OPG “Kamena kuća” u Pakovo Selu) Hrvatskoj. Produkciju spota potpisuje Laudato televizija, a radili su ga supružnici Janja i Andrej Bunić.

Foto: Press
Video: [youtube id=”UvJMYvcuYtk” width=”600″ height=”340″ position=”left”]