fbpx

Applause please – seminar na temu razvoja publike

Rijeka…

Applause pleaseU ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine, u Omladinskom kulturnom centru Palach u Rijeci, započinje trodnevni međunarodni seminar Applause please posvećen jednoj od gorućih kulturnih tema današnjice, razvoju publike.
Seminar je namijenjen zaposlenicima EPK agencija koje se pripremaju preuzeti tu titulu u nadolazećim godinama, zatim partnerskim organizacijama Društva Rijeka 2020 – EPK te intendantima, kulturnim menadžerima i osobama zaduženim za marketing, prodaju i animaciju publike pri umjetničkim organizacijama/institucijama.
Tijekom intenzivnog trodnevnog rada te jednog dodatnog radioničkog dana 7. rujna, polaznike očekuje niz predavanja, radionica, primjera dobre prakse i prilika za umrežavanje.
Organizator seminara, Društvo Rijeka 2020 – EPK te njegov tim programa Učionica, u Rijeku dovode niz međunarodnih stručnjaka s bogatim iskustvom u razvoju publike.
Alessandra Gariboldi (Fitzcarraldo, Italija) održat će predavanje o samom pojmu razvoja publike te o planiranju razvoja publike, Armelle Stépien (PR i konzultant za razvoj publike, Francuska) govorit će o publici u živoj predstavi, Cristina Da Milano (ECCOM, Italija) priprema predavanje o organizacijskim promjenama i usmjerenosti na publiku, Jonathan Goodacre (The Audience Agency, UK) govorit će o vrijednosti evaluacije a Niels Righolt (Danish Centre for Arts & Interculture, Danska) održat će predavanje na temu Razvoj publike kao put do kulturne demokracije.
O primjerima vlastite dobre prakse govorit će Slobodanka Mišković (Art-kino, Hrvatska), Alma R. Selimović (Bunker, Slovenija), Tijana Palkovljević Bugarski (Galerija Matica srpska, Srbija), Sofia Tsilidou (NEMO, Hellenic Ministry of Culture and Sports, Grčka) i Mika Buljević (Booksa, Hrvatska).
Na radionicama će se obraditi pitanja i teme kao što su kako osmisliti i ostvariti projekt kulturne medijacije, što je potrebno imati prije nego što započnete s razvojem publike, kako razvoj publike iskoristiti kao put do kulturne demokracije, kako izvršiti segmentaciju i odrediti prioritete te kako napisati uspješnu prijavu za kulturni potprogram Creative Europe.
U srijedu, 6. rujna, bit će održan i panel Razvoj publike u europskim prijestolnicama kulture uz moderatora Paula Bogena.
Dodatnu radionicu, u četvrtak, 7. rujna, održat će Agata Etmanowicz (Impact Foundation, Poljska).

Foto: Press