Born to please je najbolja kabaretska predstava
Piše: redakcija On 20 lip., 2016 At 05:20 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Dani satire…

Predstava Born to please, autorski projekt redatelja Saše Božića, dobila je Nagradu za najbolju kabaretsku predstavu na danima satire

Born to pleaseJučer, 19. lipnja 2016. godine, svečanim programom i izvješćem ocjenjivačkog suda (Anica Tomić, kazališna redateljica-predsjednica; Boris Svrtan, dramski umjetnik i Bojana Radović, novinarka i kazališna kritičarka) te dodjelom nagrada, završeni su 40. Dani satire Fadila Hadžića.
Nakona Marulovih dana na kojima je predstava Teatra &TD Studentskog centra u Zagrebu ‘Kabaret Tamne Zvijezde’ odnijela kući dvije nagrade, na red su došli i Dani satire. Predstava ‘Born to please‘, autorski projekt redatelja Saše Božića, u produkciji umjetničke organizacije De facto, Teatra &TD (Studentski centar u Zagrebu/ Kultura promjene) i Art radionice Lazareti Dubrovnik, dobila je Nagradu za najbolju kabaretsku predstavu.
Born to pleaseBorn to please kazališni je performans za četiri vrlo različita izvođača (Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Jerko Marčić i Marko Jastrevski). Oni se okušavaju u njima nepoznatom izričaju pjevanja. Radi se o nizu solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe. Naglasak je na komičnom, a ne ciničnom aspektu imitacije kao forme.
Born to please zabavlja (sebe i publiku) pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, internacionalnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavljaštva (Eurovizija, San Remo, MTV Awards). Koji se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće: raskoš i produkcija koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.

Foto: Press

comment closed