fbpx

Berlinski umjetnik Clement Layes na taraci tvrđave Revelin

Dubrovnik…

Na Revelinu hvaljena predstava Title – Clement Layes

Clement LayesUgledni berlinski umjetnik Clement Layes, koji je za svoj rad nagrađen nagradom Prix Jardin d’Europe kao najbolji europski mladi koreograf 2011., izvest će svoju hvaljenu predstavu ‘Title‘ u utorak, 7. kolovoza 2018. godine s početkom u 21.30 sati, na taraci tvrđave Revelin.
U ovoj interdisciplinarnoj predstavi, Clement Layes, koreograf i izvođač s berlinskom adresom, sa sebi svojstvenim humorom, istražuje složenu međusobnu povezanost između stvari i značenja koje gradimo oko njih, te uspostavlja ‘rat i mir’ između stvari i misli, a pritom se ne ustručava razotkriti nam buku misli kao i spektakularnu tišinu objekata. Predstava je premijerno izvedena u listopadu 2015. u Sophiensæle u Berlinu u koprodukciji Public in Private i Clémenta Layesa.
Clement LayesClément Layes živi i radi u Berlinu kao redatelj, koreograf i izvođač od 2008. Ondje je osnovao kompaniju Public in Private zajedno s hrvatskom koreografkinjom Jasnom L. Vinovrški. Njegova djela, smještena na sjecištu performing arta, koreografije, likovne umjetnosti i filozofije, kao polazište zauzimaju opažanja iz svakodnevnog života i (ne)običnih predmeta. S prethodnim radovima: Allege (2010.), To allege (2011.), Der grüne Stuhl (2012.), Things that surround us (2012.) i Dreamed apparatus (2014.), Layes je završio ciklus predstava o čovjekolikom svijetu i predmetima. Njegove predstave prikazane su na brojnim festivalima u Europi i SAD-u.
Ulaznice za ‘Title’ dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati. Za ovu su predstavu omogućeni brojni popusti, a za više informacije moguće je kontaktirati Ured prodaje na (020) 326 123 i 095 323 2050.

Foto: Press