fbpx

Svečano otvoren 63. Pula film festival

Pula…

U idućih osam dana svatko će pronaći ‘film za sebe’, a Pula će kao takva i dalje čuvati tradiciju i kontinuitet hrvatske kinematografije, rekao je Hrvoje Pukšec

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Pula film festival– Dođite, nađite svoju zvijezdu, na nebu, u publici, u gradu, ali svakako na filmskom platnu – rekla je ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović na svečanosti otvaranja 63. Pula film festivala.
Jučer je prigodnom svečanošću i vatrometom u pulskoj Areni svečano otvoren 63. Pula film festival koji ove godine uz bogat filmski program na više lokacija, nudi i popratne programe za posjetitelje i za filmske djelatnike.
– Međunarodna priznanja europskih i Pula film festivalsvjetskih festivala dokazuju da hrvatski film posjeduje i dalje svu punoću kvalitete i široki raspon žanrova te umjetničku vrijednost zbog čega zaslužuje svoj nacionalni festival poput ovog u Puli – rekao je Hrvoje Pukšec i dodao kako će u idućih osam dana svatko pronaći ‘film za sebe’, a Pula će kao takva i dalje čuvati tradiciju i kontinuitet hrvatske kinematografije.
Ovogodišnje izdanje festivala otvorila je jedna od najznačajnijih svjetskih redateljica i Pula film festivalscenaristica Marta Meszaros kojoj je prigodom otvaranja uručena nagrada Zlatna Arena za životno djelo.
Nakon vatrometa, publika je uživala u premijeri romantične komedije redateljice Snježane TribusonSve najbolje‘.

OBJAVA NAGRADA 10. srpanj:

Nagrade 2×2 ulaznice osvojili su Ivana Dadić i Goran Dobrinjić za projekcije na Pula film festivalu. Ulaznice se podižu na press pultu Arene u Puli uz predočenje osobne iskaznice. Čestitamo sretnim dobitnicima, čitajte nas i dalje te pratite objave, ovaj tjedan ponovno Nagrađujemo čitatelje.

Scena.hr

Foto: Press – Pula film festival