fbpx

Nemreš pobjeć od nedjelje na 8. Ljetu u Ludensu

Koprivnica…

Po nagrađivanom tekstu Tene Štivičić predstava Nemreš pobjeć od nedjelje

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Filip JuričićNemreš pobjeć od nedjelje sljedeća je predstava koju će pogledati publika na 8. Ljetu u Ludensu. Premijerno izvedena 2010. godine, ova je predstava kroz godine izvođenja, postala jedna od najprepoznatljivijih iz produkcije Ludens teatra.
Nakon dvije izvedene predstave na ovogodišnjem izdanju Ljeta u Ludensu, pred publiku u Atriju Doma mladih stat će Filip Juričić i Jelena Hadži-Manev. Ova priča o dvoje mladih ljudi, s Njom i Njim u glavnim ulogama, nastala je po nagrađivanom tekstu Tene Štivičić, a predstavu ‘Nemreš pobjeć od nedjelje, koprivnička će publika moći pogledati 18. srpnja s počekom u 21.00 sati na maloj ljetnoj sceni smijeha. Pojedinačna cijena ulaznice iznosi 50,00 kuna.
On i Ona traže ljubav, nalaze je i onda – što s njom? Ljubav kao svevremenska tema određenom današnjem dobu, determiniranom krizom gospodarstva, krizom identiteta pojedinaca, drastičnim promjenama u ulogama spolova, tehnološkim napretkom društva i njegovim moralnim nazadovanjem tema je kojom se bave mnogi autori. Tena Jelena Hadži ManevŠtivičić u svojoj drami o ljubavi govori kroz usta dvoje ljudi koji je pokušavaju dokučiti i razumjeti, osjećati je u vrtlogu vanjskih utjecaja koji nisu nimalo blagonakloni prema ljubavi. On i Ona su glasovi generacije stasale u burno doba društvenih i političkih previranja u kojem je često teško pohvatati konce zbivanja u vanjskom svijetu.
Podsjetimo, publika u uredu Ludens teatra ili na blagajni Doma mladih može priložiti novčanu donaciju za Teatralku – ulaznicu dobrog srca, namijenjenu osobama koje si ne mogu priuštiti odlazak u kazalište. Uvođenjem ovakvog tipa ulaznice, Ludens teatar nastavlja sa svojom misijom izgradnje i odgajanja zajednice, ali i približavanja kazališta svima bez obzira na socijalni status. Zahvaljujući skupljenim donacijama, Teatralke za predstavu Nemreš pobjeć od nedjelje dostupne su u uredu Ludens teatra ili na dan predstave (18. srpnja) na blagajni Doma mladih od 19:00 sati.
Pojedinačne ulaznice za predstave na Ljetu u Ludensu mogu se kupiti u Šarenom Dućanu, Hotelu Podravina, Le Petit Caféu te u uredu Ludens teatra (Trg bana Josipa
Jelačića 6 / 2. kat). Studentske ulaznice po cijeni od 20,00 kuna, uz predočenje iksice, moguće je kupiti u uredu Ludens teatra ili na dan predstave na blagajni Doma
mladih. Projekt sufinancira Studentski centar Varaždin s popustom na 100 studentskih ulaznica.

Foto: Press