fbpx

Đani Stipaničev: Bila je ovo najbolja izvedba Aide ikad

Zagreb…

Trijumfalni povratak Aide u Komediju

Đani Stipaničev– Bila je ovo najbolja izvedba Aide ikad – rekao je Đani Stipaničev nakon završetka izvedbe predstave Aida, a nakon što se spustio zastor emocije su prštale i s druge strane pozornice.
Kazalište s Kaptola još je jednom potvrdilo da je hram mjuzikla u Hrvatskoj. Noć prepuna emocija, senzacionalne glazbene i glumačke interpretacije, ovacije i gromoglasni pljesak obilježili su povratak proslavljenog mjuzikla Aida u Kazalište Komedija. Teško je sinoć bilo suspregnuti suze, kako na pozornici tako i u gledalištu, a sudeći prema prvim reakcijama Komedija nastavlja i dalje s nizom uspješnih postava i hit predstava.
Nesretna priča o zabranjenoj ljubavi u doba rata između Egipta i Nubije, princeze i robovi, intrige i tragični kraj, uz glazbene brojeve legendarnog Eltona Johna i Tima Ricea osvojili su publiku, a čestitke cijelom timu predvođenom redateljicom Dorom Ruždjak Podolski i maestrom Dinkom Appeltom stizale su sa svih strana.
Đani StipaničevRenata Sabljak, Vanda Winter, Đani Stipaničev i Ervin Baučić, imaju u predstavi četiri sjajne brodvejske uloge koje kao da su pisane za ova četiri vrhunska pjevača i glumca, a njihovi moćni glasovi i besprijekorne interpretacije već su u prvim minutama razoružali sva srca u gledalištu. Igor Barberić, Ljubo Zečević, Nedim Prohić, Željka Veverec, plesno-pjevački ansambl i orkestar Kazališta Komedija zasluženo su ispraćeni velikim pljeskom, a jednako su oduševili i kostimi Mirjane Zagorec koji su odisali motivima Nubije i Egipta, s glamuroznim i ekstravagantnim detaljima. Ivo Knezović krivac je za izvrsnu scenografiju i scensko svjetlo, a Igor Barberić potpisuje koreografiju.
Svečanu izvedbu nisu propustili ni predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, glazbenici Vanna, Radojka Šverko, Martina Tomčić, glumci Petra Kurtela, Amanda Prenkaj, Damir Lončar te brojni drugi.
Aida je u veljači na rasporedu 5. veljače dok sve one koji žele na poseban način obilježiti Valentinovo očekuju izvedbe 14. i 15. veljače. Ulaznice se mogu osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici kazališta www.komedija.hr. Najnovije informacije dostupne su i na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.

Foto: Press – Petar Borovec