fbpx

46. PIF festival u Zagrebu: Pifko razveselio najmlađe!

Pif1Zaštitno lice PIF festivala, lutka Pifko i prijatelji prošetali su centrom Zagreba! Ususret prestižnom PIF međunarodnom festivalu kazališta lutaka, šarene i vesele lutke kao iz mašte, klaunovi, cirkusanti te djeca s natječaja za izradu lutaka, oduševljavali su prolaznike i brojne znatiželjnike koji su iskoristili povorku kako bi se slikali i porazgovarali s omiljenim likovima iz bajki. Predvodnik povorke Pifko bio je posebno dobro raspoložen, plesao je, šalio se ali i nagrađivao najmlađe poklonima iznenađeja.

Pif2Vesela povorka uveseljavala je građane od Tkaličićeve ulice preko Trga bana Josipa Jelačića pa sve do Cvjetnog trga te najavila 46. izdanje prestižnog PIF festivala koji nas u zagrebačkim kazališnim dvoranama očekuje od 09. do 14. rujna. Ljubitelji bajkovitih, neobičnih lutkarskih priča iz života i mašte uživat će u umijeću prestižnih svjetskih lutkara iz Kine, Rusije, Češke, Slovenije, Poljske, Srbije i Hrvatske koji će oživjeti lutke i uvesti nas u beskrajni svijet mašte.

PifNa 46. izdanju Pif festivala nastupit će 12 vrhunskih kazališta iz cijelog svijeta, a osim najboljih lutkarskih predstava tijekom šest festivalskih dana otvorit će se dvije izložbe, održati šest lutkarskih radionica za djecu te promocija dvije knjige.

PIF festival, 1968. godine osnovali su članovi zagrebačkog Studentskog esperanto kluba. Puni naziv festivala je Pupteatra Internacia Festivalo, a organizira ga Kulturni centar Travno. Na njemu je do sada nastupilo više od 550 lutkarskih kazališta sa svih kontinenata svijeta.

Ulaznice za odabranu predstavu mogu se kupiti na www.kupime.hr ili na blagajni kazališta, 60 minuta prije početka predstave. Cijena ulaznice za odrasle je 30 kuna a djeci i njihovim roditeljima dolazak na kazališne predstave omogućen je uz simboličnu kovanicu od 5,00 kuna.