fbpx

Festival Rovinj art&more opravdao je sva očekivanja

Rovinj…

Rovinj art&more– Iako se nalazimo tek na pola puta, već možemo zaključiti da je festival u Rovinj doveo vrsne umjetnike, dašak glamura i raznovrsnost te je svakako obogatio kulturnu ponudu. U prvom dijelu festivala nastupio je izvrstan Marijan Đuzel na glasoviru čime se festival pridružio velikoj obljetnici rođenja L. van Beethovena, Valter Roša je kroz Mistero buffo Darija Foa publiku ostavio bez daha, a Leharova opereta Vesela udovica u izvedbi ansambla Opere b.b. bila je prava meka za brojnu publiku – poručuju organizatori Rovinj art&more festivala.
Unatoč posebnim okolnostima i iznimnim uvjetima rada, i u svom drugom izdanju festival Rovinj art & more opravdao je sva očekivanja.
Rovinj art&more– U proteklom smo tjednu osjetili i međunarodnu dimenziju festivala. Naime, čudesan recital u klaustru franjevačkog samostana održale su Sandra Belić na violončelu i Ljiljana Vukelja na glasoviru – dodaju organizatori.
Repertoar sastavljen od djela Schnittkea, Bacha, Kodalya i Šostakoviča bio je znalački sastavljen i virtuozno odsviran, posebno nadahnut ljepotom prostora. Naime, Sandra Belić, čelistica svjetske reputacije koja je ljetne mjesece svog djetinjstva provodila u Rovinju imala je ove godine prvi put priliku nastupiti u ovom divnom gradu. Tim je više koncert bio prožet posebnim emocijama.
Tjedan je završio ljubavnom poezijom u interpretaciji mlade glumice rodom iz Zagreba a s beogradskom adresom, Annamarijom Serda. Ona je odabrala dvije ikone pjesništva, Vesnu Parun i Desanku Maksimović, a sve okrunila Shakespeareovim ljubavnim sonetima; sve to u čarobnom atriju hotela Spirito Santo.
No, to nije sve! Nastavak festivala donosi recital Patricije Žudetić, susret s književnicom Sanjom Pilić i monumentalnu Krunidbenu misu W. A. Mozarta.
Rovinj art&more dokazuje da se uz pomoć privatnih subjekata i uz puno dobre volje može ostvariti zanimljiv i bogat program i u ovim, za kulturu ipak, izazovnim vremenima. Festival je to koji jednom gradu kao što je Rovinj donosi dodatnu dimenziju, obogaćuje ponudu i ističe svu njegovu ljepotu u svjetlu kulturnih, glazbenih i modnih događanja.

Foto: Press