fbpx

Svjetska premijera filma Lovettovi Igora Bezinovića

Na festivalu CPH:DOX…

LovettoviKratkometražni dokumentarni film Lovettovi svoju će svjetsku premijeru na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma CPH:DOX imat će danas, 15. ožujka, a riječ je o novom uratku u režiji Igora Bezinovića. Osim toga u sklopu programa CPH:FORUM predstavit će se i projekt u razvoju Aleph redateljice Ive Radivojević, nastao u hrvatskoj koprodukciji. CPH:DOX se ove godine u Kopenhagenu održava od 15. do 25. ožujka.
Lovettovi, točnije, g. i gđa Lovett nagrađivani su webcam-modeli, poduzetnici i ljubitelji životinja, koji vole zabavljati ljude online. Svakoga se dana trude svršiti, a na to potiču i svoje obožavatelje. Režiju potpisuje nagrađivani redatelj Igor Bezinović, direktor fotografije je Danko Vučinović, montažer Jan Klemsche, za oblikovanje zvuka bio je zadužen Martin Semenčić, za glazbu Mislav Kljenak, a grafička dizajnerica je Petra Zlonoga. Producenti su Igor Bezinović, Bojan Kanjera i Jure Pavlović, a film nastaje u produkciji Sekvence i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.
Inače, kratkometražni dokumentarni film Lovettovi nastao je u sklopu radionice CPH: LAB, a Bezinović je projekt 2015. godine razvijao zajedno s mađarskim redateljem Gáborom Hörcherom. Sam CPH:LAB potiče kreativnost i prekograničnu suradnju, a mlade filmaše da svoje projekte stvaraju kroz partnerstvo i nove pristupe koprodukcijama.
Osim toga, a u sklopu u sklopu programa CPH:FORUM predstavit će se i projekt u razvoju Aleph redateljice Ive Radivojević, nastao u koprodukciji Kanade (Parabola Films) i Hrvatske (Fade In). Isti je projekt prošle godine predstavljen u sklopu industrijskog programa festivala u Karlovim Varima, a riječ je o dugometražnom hibridnom dokumentarnom filmu inspiriranom istoimenom pričom Jorgea Luisa Borgesa, koji će pratiti živote 10 protagonista iz 10 različitih zemalja te njihove specifične poglede na svijet.

Foto: Press