fbpx

Fotogalerija: Snimanje druge sezone Crno bijeli svijet!

Zagreb…

Započelo snimanje druge sezone popularne HRT-ove serije Crno-bijeli svijet

Crno bijeli svijet– Smatram da je riječ o kvalitetnome scenariju u kojemu sam ovoga puta uz pomoć pisca Renata Baretića više pažnje posvetio odnosima među glavnim likovima te njihovim životnim problemima. Pretpostavljam da će publika, sada kad je već upoznala i zavoljela naše glavne junake, s još većim zanimanjem pratiti što se s njima događa krajem 1981. te početkom 1982. godine – rekao je autor, scenarist i redatelj Goran Kulenović.
Danas je službeno započelo snimanje druge sezone popularne dramske serije Crno bijeli svijet autora Gorana Kulenovića. Jedno od glavnih mjesta događanja i ove je sezone Zagreb, sa svojim poznatim okupljalištima, novinskim redakcijama, koncertnim prostorima, ulicama i kvartovima, a pojedini dijelovi priče odvest će nas i u druge gradove i prostore, poput vojarne na nemirnome Kosovu, motela s Ladina maturalca ili brigadirskoga naselja na omladinskoj radnoj akciji, doznaje se od autora serije.
Crno bijeli svijetNeizostavna dramaturška sastavnica bit će autentična glazba s početka osamdesetih, pa će druženje s junacima Crno-bijeloga svijeta biti obojeno poznatim pjesmama Filma, Haustora, Idola, Aerodroma, Novih fosila i drugih skupina i solista tadašnje glazbene scene.
I u ovoj sezoni glumit će više od stotinu glumaca, a postavu predvode Filip Riđički (Kipo), Slavko Sobin (Žungul), Jelena Miholjević (Ksenija), Franjo Kuhar (Dominik), Sreten Mokrović (Jura), Anica Dobra (Jagoda), Karlo Maloča (Žac), Kaja Šišmanović (Una), Elizabeta Kukić (Dunja) i Sara Stanić (Marina). U drugoj sezoni Crno-bijeloga svijeta nastupit će i Ljubiša Samardžić, Goran Navojec, Nikša Butijer, Enes Vejzović, Silvio Vovk, Goran Grgić, Nera Stipičević, Vladimir Posavec Tušek, Iva Babić, Doris Šarić Kukuljica i drugih.

Ukratko o sadržaju druge sezone Crno-bijeloga svijeta:

U središtu pozornosti ponovno su novinar Voljen Kipčić Kipo i njegov najbolji prijatelj, fotograf Đermano Kurtela zvan Žungul, a uz njihovu potragu za dobrim provodom i temama koje bi im mogle pomoći da se iz svijeta studentskoga novinarstva prebace u više profesionalne sfere (počinju raditi za Start i Danas), pratimo i događanja u obiteljima Kipovih roditelja: oca Jure, čiji brak s Jagodom prolazi kroz turbulentnu fazu, ništa manje uzbudljivu od onoga što mu se događa na novome radnom mjestu, izloženom različitim političkim pritiscima, te majke Ksenije, čijega muža Dominika uznemiravaju kolege taksisti, nestašica nafte i agilni čuvari poretka.
Bit će zanimljivo i u životu najmlađih naraštaja tih dviju obitelji: Jagodina kći Una uz započetu studentsku karijeru (upisala je studij glume) i dalje pokušava ostvariti i onu glazbenu, a Kipov brat Žac intenzivno živi svoju prvu ljubavnu romansu s Ladom, djevojkom iz razreda koju smo već upoznali u prvoj sezoni Crno-bijeloga svijeta.
Uz niz dobro poznatih likova iz prve sezone (Marina, Dunja, Nenad, Pajzlek, major Kurtela i dr.) u seriji se pojavljuju i brojni novi likovi. Uglavnom je riječ o manjim i srednjim ulogama, poput Jagodina oca Veljka, ljubavi iz studentskih dana Mitra, ekipe iz Vjesnikovih izdanja i Unina studentskoga okružja (fatalna žena Andrea, sveznajući urednik Jozo Sokrat, student dramaturgije Leo), a pojavit će se i poznata imena iz tadašnjega kulturnog i estradnog života.

Scenaristi: Goran Kulenović i Renato Baretić
Redatelj i montažer: Goran Kulenović
Direktor fotografije: Mario Sablić
Izvorna glazba: Dubravko Robić
Kostimografkinja: Ivana Zozoli Vargović
Nadglednik maske: Slavica Šnur
Scenograf: Mario Ivezić
Producent: Ivan Maloča
Izvršna producentica: Maja Vukić
Urednik serije: Hrvoje Ivanković

Foto: Press – Krasnodar Peršun
Fotogalerija: [nggallery id=626]