Završni koncert festivala ‘Jesenji glazbeni moskar’
Piše: redakcija On 5 lis., 2015 At 05:21 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Dubrovnik…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Dubrovački simfonijski orkestar, dirigent Uroš Lajovic i pijanistica Jasminka Stančul

Jesenji glazbeni moskarSutra, 6. listopada 2015. godine na programu je završni koncert festivala ‘Jesenji glazbeni moskar‘. Uz Dubrovački simfonijski orkestar i ravnanje uglednog slovenskog dirigenta Uroša Lajovica, još jednom kao solistica će natupiti međunarodno priznata pijanistica Jasminka Stančul, duo koji je već u petak 2. listopada oduševio mnogobrojnu publiku u Kneževu dvoru.
Koncert će se također održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21,00 sati. Riječ je o vrhunskim umjetnicima međunarodnog ugleda. Svjetski poznati dirigent Uroš Lajovic dirigirao je više od 90 orkestara diljem Europe, Rusije, Turske, SAD-a, Koreje, Kine, Tajvana i Kolumbije, bio je šef orkestra u Beogradu, šef Slovenske filharmonije te godinama predava u Beču, a među njegovim studentima su neki od najvećih glazbenika današnjice.
Pijanistica Jasminka Stančul svoju međunarodnu karijeru započinje osvajanjem prve nagrade na Međunarodnom natjecanju Beethoven u Beču 1989. godine. Danas blisko surađuje s Bečkim gudačkim kvartetom s kojim redovno nastupa u bečkom Musikvereinu i u Japanu, a može se pohvaliti i suradnjom s prestižnim svjetskim orkestrima i izvandrednim dirigentima.
Na programu je:
W.A. Mozart – Serenada u G duru, K 525 „Mala noćna muzika“
W.A. Mozart – Koncert za klavir i orkestar u A duru, KV 488
W.A. Mozart – Simfonija br. 38 u D-duru ‘Praška’, KV 504

Foto: Press

comment closed