fbpx

Ana Rucner i Oliver Poole – duet pun strasti i ljubavi!

Maximus…

Ana Rucner leži u krevetu pored Olivera s kojim je provela burnu noć. Oliver se ustaje i prilazi klaviru. Opijen ljubavlju pita je: Jesi li spremna za… Lijepa Ana zavodljivo mu odgovara: Maximus, a Oliver je poziva: Dođi. Ana uzima violončelo i pridružuje se Oliveru pored klavira. No to je samo scena iz novog spota Ane Rucner i Olivera Poolea

Ana Rucner i Oliver Poole

Ana RucnerViolončelistica i pijanist snimili su spot ‘Maximus’. Spot je režirala violončelistica u suradnji s Markom Zeljkovićem. Pjesma je nastala kao duet s mladim britanskim pijanistom, Pooleom, a snimala se na jahti. Ana je odabrala glazbu koja je spoj dviju skladbi, najvećeg koncerta za violončelo u h-molu, slavnog kompozitora Antonina Dvořáka te ju dodatno ‘začinila’ elementom poznate pjesme AC/DC. Aranžman su napravili Ana i Oliver, a produkciju potpisuje Duško Mandić.
Violončelistica i pijanist snimili su kadar iz, Ana Rucner i Oliver Poolepo Aninom mišljenju, jednog od najvećih filmova: ‘Vještice iz Eastwicka’, i upravo iz tog razloga je pjesma dobila naziv Maximus. Ovaj legendarni film Ana je gledala nebrojeno puta i uvijek bi ju ponovno oduševila scena Jacka Nickolsona i Susan Sarandon koja baš na violončelu svira Dvořáka, a Jack je bodri sličnim riječima koje se provlače i u ovom spotu. Velika joj je želja bila snimiti baš tu scenu i s velikom strašću je dočarala svoju ljubav prema čelu, klasici i novim izazovima.
Ana je inspiraciju za ovaj projekt pronašla u spomenutom koncertu s kojim je i diplomirala 2005. godine na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. Spot je istovremeno romantičan i nježan, no i strastven i vrlo ekspresivan, zahvaljujući savršenom stapanju zvukova dva vrlo snažna instrumenta – klavira i violončela koji kroz glazbenu igru sjajno prate svaki od kadrova ovog atraktivnog spota.

Foto: Press

Video:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=S6eobkd2jRo[/embedyt]