Svjetski pijanist Oliver Poole raduje se koncertu s Rucner
Piše: redakcija On 6 lip., 2016 At 03:49 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Virtuozi…

Oliver je u Londonu svirao za mnoge poznate osobe, a njegov talent prepoznao je i David Beckham te ga angažirao u svojoj promociji. Pijanist se nedavno družio i sa Stingom u Gruziji

Oliver Poole, Ana RucnerViolončelistica Ana Rucner i britanski pijanist Oliver Poole najavili su koncert Pozdrav ljetu u Dubrovniku. Koncert će se održati u pet sati ujutro 21. lipnja na Srđu.
Današnje druženje s medijima Ana i Oliver započeli su improvizacijom Antonina Dvoraka na platou između zagrebačkih fontana preko puta Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Izvedba je oduševila prisutne, a među njima su bili Sandi Cenov, Sandra Bagarić, Goran Grgić i Vlado Kalember.
Prijateljstvo s Oliverom započelo je prije nekoliko godina na Gruziji gdje su oboje nastupali kao članovi Filharmonija, a Ana ga smatra vrhunskim umjetnikom. Oliver je u Londonu svirao za mnoge poznate osobe, a njegov talent prepoznao je i David Beckham te ga je angažirao u svojoj promociji. Obitelj Beckham, kaže Oliver, su dragi i dobri ljudi. Pijanist se nedavno družio i sa Stingom u Gruziji.
Oliver Poole, Ana Rucner– Oliver zna probuditi u umjetniku najbolje, a i kliknuli smo! – kazala je Ana. Svjetski pijanost također je rekao da se raduje suradnji s našom violončelisticom te kako mu je drago što ga je dovela u Hrvatsku i Zagreb. Ana je najavila i nastup s umjetnikom Joseom Carrerasom, koji će se održati 23. srpnja u pulskoj Areni.
Ana je je naglasila da se veseli nastupu na Griču 30. lipnja u sklopu Večeri na Griču na platou Gradec.
– Zagreb mi je najdraži grad. Zagreb je moj grad –  rekla je Ana ne skrivajući uzbuđenje zbog koncerta pred zagrebačkom publikom.
Ležernu atmosferu dočarala je i operna diva Sandra Bagarić koja je zapjevala uz Anu i Olivera. Po završetku druženja okupljene su pozdravili Schubertovom Ave Mariom. (Ana Dukić)

Foto: Promo

comment closed