HNK – Kućice za mace s kazališne pjace

Split…

Humanitarna akcija splitskog HNK – Kućice za mace s kazališne pjace

maceMladi ansambl plesne predstave Petar i vuk, koja je premijerno izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split, postavio je kućice – skloništa za ulične mace koje žive na Poljani Tina Ujevića, pokraj zgrade splitskog kazališta.
Na prostoru koji su, prije nekoliko godina, spontano i samoinicijativno naselile ulične mačke, HNK Split je svojim četveronožnim susjedima postavio kućice, oslikane i imenovane po nekim od likova i predstava iz macekazališne literature. Zaklon je to od vremenskih nepogoda za mace koje su osvojile srca Splićana koji se za njih svakodnevno brinu, pa su one ne samo dobro uhranjene već i čipirane i sterilizirane.
Premijera baleta Petar i vuk, na glazbu istoimene simfonijske bajke Sergeja Prokofjeva, izvedena je na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split u petak 19. lipnja. Prvu dječju premijeru (s dječjim ansamblom) nakon ponovnog otvaranja hrvatskih kazalištâ po ublažavanju mjera protiv korona-krize, izvode polaznice i jedan polaznik Baletnog studija HNK Split u koreografiji Remusa Dimachea, voditelja njihove Moderne grupe, a uz glazbenu pratnju Orkestra HNK Split pod ravnanjem maestra Jure Bučevića.

Foto: Press