fbpx

Kliker festival – Međunarodni plesni festival

Zagreb…

Kliker festival se ove godine odvija u Varaždinu, Zagrebu, Rijeci i Splitu

Kliker festival– CeKaTe je otvoren za povezivanje inicijativa kroz platforme i realizaciju civilno-javnog partnerstva. Povezivanje kulture, umrežavanje i repozicioniranje centara za kulturu ujedno je i dio strateškog plana CeKaTe-a – ističe Ljiljana Perišić, ravnateljica CeKaTe-a.
Centar za kulturu Trešnjevka otvara svoja vrata manifestaciji ‘Kliker festival’ od 10. do 15. listopada 2017. godine, a bogat, edukativan i zabavan plesni program namijenjen je, u prvom redu, djeci i mladima. A dio programa prilagođen je i odraslima.
Kliker festival dio je KLIKER platforme nastale 2013. godine kojoj je cilj poticanje plesa za mladu publiku. Ovaj međunarodni festival posvećen je novim formatima prezentacije, produkcije, istraživanja i edukacije u polju suvremene plesne umjetnosti, a cilj mu je prezentirati autorske projekte te promovirati suvremenu umjetnost među novom i mladom publikom.
Festival se ove godine odvija u Varaždinu, Zagrebu, Rijeci i Splitu (5. – 15. listopada) dok se najveći dio zagrebačkog programa odvija CeKaTe-u (10. – 15. listopada). Ravnateljica festivala je Sanja Tropp Fruhwald koja je ujedno selektorica, plesačica i umjetnička voditeljica organizacije VRUM.

Foto: Press