fbpx

Mala scena ponovno gostuje u Kini!

Gostovanje…

Od 5. do 16. rujna 2019. kazalište Mala scena ponovo će posjetiti najmnogoljudniju zemlju na svijetu!

Mala scena– Osobito smo ponosni što će u sklopu ovogodišnjeg «Silk Road Festivala» biti praizveden komad za djecu i mlade «Bio jednom jedan Kaos», autorska predstava Ivice Šimića koju režira u Zhongbeiyuan kazalištu – poručuju iz kazališta Mala scena.
Nakon uspješnog gostovanja s predstavom Iglica u svibnju ove godine, od 5. do 16. rujna 2019. kazalište Mala scena ponovo će posjetiti najmnogoljudniju zemlju na svijetu!
Predstava Priča o VELIKOM i malom predstavit će autohtono hrvatsko stvaralaštvo za najmlađe na međunarodnom festivalu kazališta za djecu u Wuhanu te na «The 6th Silk Road Festival» u Xi’anu. Sve četiri izvedbe igrat će se na engleskom jeziku uz simultano prevođenje na kineski. Na festivalu u Xi’anu igrat će i «Pale sam na svijetu», predstava Male scene koju još od rujna 1986. godine izvodi Ivica Šimić. Kineska će publika ovu našu slavnu predstavu pratiti na kineskom i engleskom jeziku.
International Children’s Drama Week u Xi’anu, glavnom gradu provincije Shaanxi u središnjoj Kini, predstavit će tri kineska i pet inozemnih kazališta iz Nizozemske, Estonije, Tunisa i Hrvatske sa sveukupno 31 izvedbom. Uz predstave će se održati i radionice te seminari. International Children’s Drama Week dio je festivala «The 6th Silk Road International», a također je i dio inicijative 16+1 u kojoj sudjeluje 16 zemalja jugoistočne Europe te Kina.
– Mala scena jedino je kazalište u Hrvatskoj koje sustavno producira predstave za najmlađu publiku, djecu od 18 mjeseci naviše, a «Priča o VELIKOM i malom» sedmi je naslov iz ciklusa «Priča o..». Ovu priču o veličinama, oblicima i brojevima, koja je praizvedena u rujnu 2017. godine, napisala je nagrađivana autorica i stalna suradnica Male scene Kristina Gavran, a autorski tim predstave čine redateljica i izvođačica Svetlana Patafta, scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj Lazar Novkov, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, producentice Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević. Predstava je nastala u koprodukciji dvaju neovisnih zagrebačkih kazališta, Male scene i Teatra Puna kuća – poručuju iz kazališta Mala scena.

Foto: Press