fbpx

Bojan Jambrošić: Kruno je prerano otišao, ali ostaje u srcima i pjesmi!

Bojan‘Neka to bude meni‘ je prekrasna balada koja je našla posebno mjesto na novom albumu mladog glazbenika Bojana Jambrošića. Pjesma će uskoro naći i posebno mjesto i u svim srcima. Bojan je ekskluzivno za naš portal Scena.hr otkrio da je pjesmu napisao talentirani mladić koji je prerano napustio ovaj svijet. Iza njega je ostalo puno uspomena, ali i lijepa pjesma ‘Neka to bude meni‘. Roditelji pokojnog mladića željeli su da stihovi budu opjevani. Tihu želju tužnih roditelja ispunio je Ante Pecotić koji je radio na Bojanovom novom albumu. Bojanu je pokazao tekst, a glazbenik je pjesmu bez razmišljanja otpjevao.

Scena: Pripremate novi album, u kojoj je fazi?
S velikim zadovoljstvom mogu reći da će album biti na tržištu kroz nekih tjedan do dva jer pjesme su snimljene prije nekoliko mjeseci. Nakon što je prvi album ‘Bolji od ljubavi’ postigao zlatnu nakladu krenuli smo u izradu novih pjesama. I u periodu od dvije godine nastajale su pjesma po pjesma. Album će se zvati ‘Zapisan u zvijezdama, vođen tekstom iz pjesme ‘Ruža vjetrova’ – ‘Da li čovjek sebi bira put ili je zapisan u zvijezdama’, koja će se također naći na albumu.

Scena: Tko surađuje s vama na novom albumu?
Čovjek kojem sam prepustio producentsku palicu, a također i autor 95 posto pjesama je iskusni Ante Pecotić. S njime sam se super ‘kliknuo’ i nekako nakon hitova ‘Ne govori da me znaš’, ‘Preko ruba vremena’, ‘Ruže vjetrova’ i drugih, u potpunosti mu vjerujem da će nove pjesme biti kvalitetne i zapažene. Uz Antu ponovio sam i suradnju s Nerminom Puškarom te također otpjevao jednu njegovu pjesmu.

Scena: Imate jednu posebnu pjesmu, pa nam recite više o tome?
Posebnu notu i dubinu svemu donosi Kruno Bošnjak koji nas je nažalost prerano napustio, ali zahvaljujući njegovom ocu, Krunin tekst moći ćete čuti u pjesmi ‘Neka to bude meni’. Nakon što mi je Ante pokazao taj tekst i ispričao tužnu priču, bez imalo razmišljanja prihvatio sam otpjevati taj tekst i time ispuniti želju Krunovim roditeljima da njegov tekst bude opjevan.

Scena:  O čemu govori pjesma?
Pjesma zapravo govori o nesretnoj ljubavi i promjeni raspoloženja kroz koje prolazimo kad izgubimo nekog kog smo voljeli. U strofama prolazi kroz ljutnju jer je ostavljen i svojoj ljubavi želi sve najgore dok ipak u refrenu razumije da ne može živjeti bez nje i kroz neprospavane snove je zove. Ako već mora nekome doći neka to bude njemu. Tako sam ja doživio stihove, iako uvijek smatram da svatko na svoj način može protumačiti svaki napisani stih.

Scena: Dobili ste i jednu ponudu da nastupite u mjuziklu, pa nam recite nešto o tome?
O ponudama koje još nisu ispunjene ne bih previše govorio.

Scena: Biste li se voljeli opet okušati u glumi?
U glumi sam se okušao u mjuziklu “Footloose”. Za mene jedno predivno iskustvo koje i dan danas traje. Sjajno je spojiti glumu ples i pjevanje u jednu cjelinu i nošen ansamblom, emocijama i energijom i prenijeti to na pozornicu. Ljudi su znali već onda reći da nisu mogli zamisliti da ja ‘to’ mogu, ali tko zna. Uskoro će možda biti prilika da pokažem nešto novo od sebe.

Scena: Koji su planovi za dalje u karijeri?
Osim sto upravo krećem s promocijom novog albuma na pomolu su nastupi od Čakovca do Umaga. Za moj trenutni singl ‘Hajdemo zajedno’ kroz tjedan dana snimamo spot pod redateljskom palicom mladog Filipa Dizdara. Vjerujem da će on uspjeti publici ovu veselu pjesmu, kako je ja volim zvati, ‘himnom ljubavi’ slikom odnosno spotom prikazati u pravom i još boljem svjetlu.

Scena: Neka zgoda sa snimanja albuma?
Na samom snimanju albuma je bilo vrlo veselo i zabavno. Neku posebnu anegdotu ne bih isticao, ali da je bilo šala na račun svega bilo je. Da je mikrofon ostao uključen, neka anegdota bi se i snimila, ovako sve ostaje za nas koji smo bili dio tima.