fbpx

Kanarski otoci: Život na rubu

Od idućeg utorka na HTV2 Kanarski otoci: Život na rubu

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 23. veljače 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 16.45 sati počinje s prikazivanjem dvodijelnog dokumentarnog filma Kanarski otoci: Život na rubu.

Kanarski otoci

Kanarski otoci, izolirano otočje u Atlantskom oceanu, uz sjeverozapadnu obalu Afrike. Svaki je otok jedinstven, različita reljefa i klime – tu su priobalna područja umjerene klime, vruće pustinje, tropske kišne šume i hladne planine, vrhunaca vječno prekrivenih snijegom. Ovi su otoci kontinent u malom, a na njima živi veliki broj autohtonih vrsta, kao rijetko gdje na planetu.

Kanarski otoci

U prvom dijelu serije Kanarski otoci: Život na rubu pratimo kako su vjetar i voda donijeli prvo sjeme, kukce i životinje na ove izolirane otoke. Tako je ovdje nastalo neviđeno bogatstvo i raznolikost života. Među ostalim, tu imamo i mikroklimatska područja, kao što je jedina sačuvana kišna šuma umjerenog pojasa na svijetu.
Životinje i biljke razvile su jedinstvene značajke kako bi preživjele na ovim otocima. Stoga ovdje možemo doživjeti iznenadne susrete s neobičnim pticama i veličanstvenim kitovima!

Foto: Press