fbpx

Giulianova supruga Kristina Đanić zaigrala u predstavi!

Ekskluzivno…

Kristina je za portal Scena.hr otkrila dojmove nakon premijere

Kristina ĐanićPolaznici Glumačkog studija kazališta PlayDrama, pod vodstvom Elvisa Bošnjaka, oduševili su u subotu splitsku publiku premijernom izvedbom ‘Smrti Hektorove‘ – 22. pjevanja Homerove Ilijade u amfiteatru Doma mladih. Četrdeset polaznika je godinu dana radilo na pokretu, glazbi i ritmovima koje sami stvaraju na sceni. Među njima je bila i Kristina Đanić, plesni pedagog i koreograf s dugogodišnjim plesnim stažom i iskustvom u radu s djecom i Kristina Đanićmladima, kojoj je gluma velika strast.
– Gluma je moja davna želja, još iz studentskih dana, ali stjecajem okolnosti nikad nisam niti pokušala upisati Akademiju. U nekoliko navrata imala sam prilike ostvariti male uloge u domaćim sapunicama, a posebno me veselilo statiranje u drugoj sezoni serijala ‘Igra prijestolja’. Kazalištu PlayDrama sam se priključila u jesen 2011. godine, upisavši 2. godinu Glumačkog studija. Moje plesno znanje i dugogodišnje iskustvo na pozornici i pred kamerama su mi svakako pomogli, no gluma je puno više od toga i kroz protekle tri godine sam puno naučila – otkrila je ekskluzivno Kristina za portal Scena.hr. Supruga popularnog pjevača Giuliana ispričala nam je atmosferu te kako je predstava nastala.
– Rad na Ilijadi smo započeli još prije godinu i pol dana, isprva u svrhu govorne Kristina Danic 2vježbe, no ubrzo se pokazalo da je potencijal daleko veći od toga pa smo ove jeseni krenuli u preobrazbu teksta u pravu kazališnu predstavu. Puno smo radili, ne samo na tekstu i govoru, već i na pokretu, ritmu, atmosferi… Nas 40 na pozornici zbilja može stvoriti dobru atmosferu, no što više ljudi sudjeluje to je posao teži pa smo na probama proveli sate i sate. Najrazličitijih smo dobnih skupina, razlika u godinama ide i do pola stoljeća, i najrazličitijih smo profila – među nama ima konobara i ugostitelja, učitelja i farmaceuta, srednjoškolaca i studenata… i sve nas veže ljubav prema glumi pa smo se na koncu pretvorili u pravi ansambl. Subotnju premijeru smo dočekali preuzbuđeni i presretni smo jer je sve prošlo odlično i jer smo dobili dobre kritike. Ova godina je definitivno u znaku Homera i Ilijade! – istaknula je Kristina.

Foto: Press