Marijana Mikulić: Uživam igrati za najmlađu publiku
By Gordana Malašić Lazić On 2 ožu., 2018 At 05:12 PM | Categorized As Intervju, Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Za Scena.hr…

U kazalištu za djecu posebno je to što djeca nemaju zadrške, iskrena su, pa odmah imaš povratnu informaciju koliko im se predstava ili neki određeni lik sviđa ili ne sviđa, rekla je Marijana za portal Scena.hr

Marijana Mikulic

Marijana MikulicMarijana Mikulić kaže da uživa igrati u predstavi ‘Snježna kraljica‘ s fenomenalnom Senkom Bulić. Kaže da se veseli i predstavama ‘Pepeljuga‘ i ‘Postolar i Vrag‘. Dodaje i kako zagrebačko kazalište Trešnja priprema predstavu ‘Mali dvorac strave’,  pod redateljskom palicom Nine Kleflin.
– Svaki lik je novi izazov, koliko je zabavno, toliko je i zahtjevno. Mnogo je predstava u kojima igram i po dva ili više likova, to je posebno izazovno. Ali u kazalištu za djecu posebno je to što djeca nemaju zadrške, iskrena su, pa odmah imaš povratnu informaciju koliko im se predstava ili neki određeni lik sviđa ili ne sviđa – otkrila je Marijana za portal Scena.hr. Od posljednjih predstava u kojima je igrala, ističe, da je posebno uživala u predstavi Maša i Božić.
Marijana Mikulic– Zbog samog procesa rada, divnog Ivana Lea Leme s kojim sam prvi put radila te koreografa Lea Mujića. Ali i cijeli ansambl je sjajan. Baš je sve nekako bilo posebno i u tom prekrasnom božićnom duhu. Radili smo po cijele dane, vikende, subote, nedjelje i po tri predstave, a atmosfera je bila divna. Jako je lijepo biti dio ansambla Trešnje – ispričala je simpatična glumica. Marijana često igra negativne likove, pa nam je otkrila kako dječja publika reagira na njezine likove.
– Kako kada, nekada zvižde i jako navijaju za dobre, a nekada se dogodi da na naklonu najveći pljesak pokupi baš negativac. To se dogodilo u ‘Postolaru i Vragu’, koji nam se baš vraća ovo proljeće – prisjetila se. A kako se uživi u likove iz bajke…
Marijana Mikulic– Kao i u likove na serijama i filmovima. Neki lik ti sjedne bolje, neki manje dobro. To ovisi i od samog predloška teksta, redatelja koji te vodi, ali i mog stanja uma u procesu – zaključila je Marijana. Glumica dodaje da su njezina vjerna publika njezini sinovi, ali i kritičari.
– Moj Ivan uvijek pita zašto sam opet negativac. On odmah u glavu kaže ako mu je nešto super, i ako nije baš – otkrila je glumica, koja uživa igrati za najmlađu publiku.

Foto: Marijana Mikulić priv. album, Press – arhiva

comment closed