fbpx

Ekskluzivno: Ivana Kindl: Moj novi početak

Za portal Scena.hr…

SVE ISTINE I LAŽI I TWIN PEAKS: Sad je  vrijeme za novi album i da se vratim koncertima. Volim nove početke, kazala je glazbenica

Ivana KindlJedna od najboljih vokalistica, Ivana Kindl, za portal Scena.hr najavila je dugoočekivani peti album, ali i povratak koncertima.
– Dugo nisam objavila album jer je bilo raznih događanja. Između ostalog, dogodio se i prelazak iz jedne diskografske kuće u drugu, a povukla sam se i koncertno. Htjela sam napraviti odmak od izvođenja covera te privući novu publiku novim pjesmama. Sad kad se to počelo događati, vrijeme je da se vratim i koncertima. Album planiram krajem iduće godine za Universal Hrvatska – otkrila je nagrađivana glazbenica. Ivana dodaje da je povratak koncertima i najava novog početka u njezinoj karijeri.
– Nisam dugo radila koncerte u Zagrebu, ali na proljeće pripremam prvi koncert. Ako bude uspješan, za jesen pripremamo nove koncerte po klubovima i dvoranama. Nadam se brojnim svirkama i na ljeto. Volim nove početke – naglasila je Ivana ekskluzivno za portal Scena.hr.

‘Sve istine i laži’
Ivana KindlU prilog te najave ide i Ivanin aktualni singl ‘Sve istine i laži’. Ivana je u toj pjesmi i autor teksta.
– Trebalo mi je vremena da iznesem tu pjesmu. U prvoj polovici godine muku sam mučila s inspiracijom, trebala sam singl izbaciti na ljeto, ali ništa nije dovoljno bilo dovoljno. Igor Geržina me spasio s pjesmom ‘Olako’, pa nisam ostala bez ljetnog singla, a pjesma je ostvarila uspjeh. A onda, pred kraj ljeta, nakon odgledane nove sezone serije Twin Peaks, inspiracija se otvorila i nastala je pjesma ‘Sve istine i laži’. Pjesma je tri mjeseca jedna od najemitiranijih u eteru te hit mjeseca na top ljestvici ‘Svijet diskografije’ na HR2. Ljudi su osjetili poruku pjesme i to mi je najbitnije. Uspjela sam izvući iz sebe emociju koju su prepoznali svi koje se pjesma dojmila. Meni je fluidna i sanjarska, već dugo me privlači electro synth pop, pa možemo reći da je pjesma žanrovski takva – zaključila je Ivana. Dodaje da će i u budućnosti nastaviti pisati pjesme.
– Nakon blokade, koja je trajala neko vrijeme, ova pjesma, a i druge, samo su izašle. Pomalo su terapeutske. Prilično sam senzibilna, a pisanje mi pomaže da izbacim negativnu energiju i da smirim glavu. Najdraža mi je činjenica da je ljude lirika iz ‘Sve istine i laži’ jako dotakla, pa ću nastaviti tim smjerom – objasnila je Ivana. Za kraj razgovora, Ivana je čitateljima portala Scena.hr poželjela sve najbolje u 2018. godini.
– Želim nam svima više zajedništva i zdravlja.

Ivana Kindl

Podsjetimo, Ivana je glazbenu scenu osvojila 2002. godine uspješnim R’N’B albumom ‘Trenutak istine’, a pjesme ‘Od svih si bolji’ i ‘Ja neću biti kao druge’ osvojile su prva mjesta na top ljestvicama radijskih i televizijskih postaja. Ivana 2004. godine izdaje album ‘Moj svijet’. S tog albuma istaknula se pjesma ‘Superjaka’, a zatim 2006. godine izlazi album ‘Osjećaj’. S tog albuma prepoznatljive su pjesme ‘Dva leptira’ i ‘Tko se na lude kladio’. Ivanin četvrti album ‘Promjenjiva’ izlazi 2010. godine , koji publika posebno pamti po singlovima ‘Oči’, ‘Nisi sam’ i ‘Promjenjiva’.

Foto: Ira Tomić, Ivana Kindl priv. album