fbpx

Miroslav Rus: Ovo je za mene velika čast i obaveza!

Zagreb…

Hrvatsko društvo skladatelja nagradilo je Miroslava Rusa za postignuća na području glazbenog stvaralaštva i promocije hrvatske glazbe

HDS

Miroslav Rus– I kad nešto dobijem i kad mi nešto oduzmu uvijek razmislim o poruci koja se u tom krije. U ovoj nagradi osjećam da sam stekao povjerenje mojih kolega u poslu koji obavljam i ono što je najvažnije želju da i sami urade sve što mogu za našu stvar, prije svega afirmaciju hrvatske glazbe i to je ono što me raduje i što čini ovu nagradu posebnom – rekao je Miroslav Rus.
Hrvatsko društvo skladatelja nagradilo je jednog od najpoznatijih hrvatskih kantautora, pjesnika, skladatelja i glazbenog producenta, Miroslava Rusa, godišnjom nagradom ‘Adalbert Marković‘ za sustavnu afirmaciju hrvatskog stvaralaštva u svojstvu glavnog glazbenog urednika Narodnog radija.
Godišnje nagrade brojnim istaknutim pojedincima, dodijeljene su na središnjoj proslavi 70. obljetnice Hrvatskog društva skladatelja, održanoj u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.
– Naravno, svjestan sam što znači ući u niz dobitnika, među kojima je, koliko se sjećam i prošlogodišnji dobitnik Hrvoje Hegedušić, za mene je to velika čast i obaveza – istaknuo je ovom prigodom Miroslav Rus.
Godišnje nagrade, Hrvatsko društvo skladatelja, pored Miroslava Rusa, dodijelilo je i pijanistu Goranu Filipecu, doktorici Vjeri Katalinić, kantautorici i etnomuzikologinji Lidiji Bajuk, frontmenu Psihomodo Popa Davoru Gobcu, kao i Anti Knešaureku te Borni Šercar.

Foto: Dario Njavro