fbpx

Počelo snimanje filma Moj dida je pao s Marsa

Zagreb…

Moj dida je pao s Marsa– Kroz prijateljstvo djevojčice i robota izvanzemaljca film Moj dida je pao s Marsa priča priču o životnoj snazi ljubavi. U današnjemu svijetu koji nas usmjerava na individualizam osjećamo da je bitno mlade ohrabriti da su druženje, prijateljstvo i ljubav vrijednosti kojima će obogatiti svoje živote – rekli su redatelji filma Moj dida je pao s Marsa.
U okolici Zagreba počelo je snimanje filma za djecu i mladež Moj dida je pao s Marsa, priče s elementima znanstvene fantastike u produkciji tvrtke Studio dim, među čijim je koproducentima i Hrvatska radiotelevizija (HRT). Glavna je junakinja filma jedanaestogodišnja djevojčica Una koja uz pomoć izvanzemaljskoga robota pokušava spasiti svoju djelomično izvanzemaljsku obitelj. Režiju potpisuju Dražen Žarković i Marina Andree Škop, koja s producenticom Darijom Kulenović Gudan producira projekt. Scenarij je nastao prema motivima priče Irene Krčelić, a potpisuju ga Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić.
Moj dida je pao s MarsaGlavnu junakinju filma igra Lana Hranjec kojoj će se pridružiti mladi glumci Alex Rakoš i Sven Barac. Osim dječjih glumaca u filmu nastupaju norveški glumac Nils Ole Oftebro te slovačka glumica Petra Polnišova. Ulogu robota Dode postavio je glumac Ozren Grabarić. Direktor je fotografije Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić, majstorica maske Mojca Gorogranc Petruševska, a za animaciju je zadužen češki studio MagicLab.
Film se ostvaruje u koprodukciji sedam država te ima potporu Hrvatskoga audiovizualnog centra (HAVC), Filmskoga fonda iz Luxembourga, Norveškoga filmskog instituta, Slovenskoga filmskog centra, Češkoga državnog kinematografskog fonda, Slovačkoga audiovizualnog fonda, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Hrvatske radiotelevizije. Urednica filma je Maja Gregl iz produkcijskoga odjela Drama Hrvatske radiotelevizije.

Foto: Press