fbpx

El dia que me quieras – priča o strasti i ljepoti tanga!

Svečana obnova…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

U novom postavljanju predstave, što će se izvoditi u Zajcu na Sušaku, sudjeluje poznati majstor tanga Oliver Beck i njegovi plesači

Priča o tanguNakon velikog uspjeha predstave u Zajednici Talijana u Rijeci i na Riječkim ljetnim noćima, na kazališnu scenu vraća se svečanom obnovom  9. travnja 2015. ‘El dia que me quieras’ ansambla Talijanske drame, glazbeno-scenska predstava o tangu. U novom postavljanju predstave, što će se izvoditi u Zajcu na Sušaku (u HKD-u na Sušaku), sudjeluje poznati majstor tanga Oliver Beck i njegovi plesači  (Oliver Beck/Alessia Favretto i Ivan Brajnik/Chiara De Grassi) te dva talijanska glazbenika međunarodnog ugleda: Mirko Satto na bandoneonu i Fabio Montomoli na gitari.
Na pozornici Leonora Surian, sa svojim toplim, senzualnim glasom, Alida Delcaro i Giuseppe Nicodemo koji je izabrao i dramatizirao tekstove, između ostalih, P.P. Pasolinija, Pabla Nerude, Izeta Sarajlića, Elvie Nacinovich, Rosanne Bubola.
Strast i priča tanga o ljubavi, emigraciji i identitetu odvest će publiku na putovanje kroz poeziju uronjenu u univerzalni jezik glazbe, pjesme i plesa.
Tango je simbol mješovitog i heterogenog naroda, prokletog i blagoslovljenog, izmučenog i strastvenog, koji nikada neće prestati voljeti svoj jezik, svoje običaje, svoju zemlju.
I zbog toga je, između ostalog, predstava posvećena dragoj, nedavno preminuloj Matildi Ružić, ženi iz plemićke obitelji,  diskretnoj i kozmopolitskoj. S ljubavlju je čuvala veliko nasljeđe i ostavila nam je u zadatak da štitimo svoju duhovnu i kulturnu baštinu.
‘El dia que me quieras’ bit će izvedena u četvrtak  9. travnja, i petak,  10. travnja  s početkom u 19.30 sati, te u subotu, 11. travnja u 18:00 sati u HKD-u na Sušaku u Rijeci. Uz  četiri kupljene ulaznice, poklanjamo besplatni ekskluzivni CD s glazbom iz predstave.
Sljedeće izvedbe su 13. travnja s početkom u 20.00 sati, i 14. travnja u 12.00 sati u kazalištu  Teatro Gandusio u Rovinju te 7. svibnja u 20.00 sati i 8. svibnja u 12.00 sati u Cinema Teatro u Umagu.