fbpx

Leonora Surian i Vlasta Hribar – uspavanke za djecu

Nanita…

Deset najljepših i najpoznatijih uspavanki koje su obilježile Leonorino i Vlastino djetinjstvo

Leonora Surian, Vlasta HribarLeonora Surian, dramska i glazbena umjetnica, i Vlasta Hribar, harfistica riječkoga HNK ‘Ivan pl.Zajc‘, nakon uspješnog CD-a ‘Bijeli Božić’, izdanog 2010. godine, ponovno su ujedinile talente te zajedničkim snagama te s puno ljubavi i entuzijazma, ostvarile ovaj jedinstveni nosač zvuka. CD dječjih uspavanki ‘Nanita‘ je nježnoga i profinjenoga karaktera, a posvećen najmlađima sa svrhom da ih nježno uvedu u čaroban svijet snova.

Inspirirana majčinstvom…
Inspirirana činjenicom da će ubrzo postati majka, Leonora je tijekom trudnoće snimila vokal u studiju Ivana Popeskića, njenog dugogodišnjeg suradnika, priznatog aranžera i muzičara. Zatim je s Vlastom, također inspiriranom njenim nećakom Sergejem, prvi koji je uopće čuo, ocijenio i odobrio njihove radove, muzicirala i planirala ovaj CD ‘Nanita’ u izdanju Aquarius recordsa.
Danas Elena, Leonorina kći, ima skoro godinu i pol, ali svake večeri utone u san slušajući nježan glas njene majke , u anđeoskoj pratnji Vlaste Hribar.
Konačno je došlo vrijeme i da druga djeca uživaju u tim klasičnim i vječnim skladbama.

Leonora Surian, Vlasta Hribar…i djetinjstvom
Na CD-u se nalaze 10 najljepših i najpoznatijih tradicionalnih i novih uspavanki koje su obilježile Leonorino i Vlastino djetinjstvo.
Ovaj projekt riječke su umjetnice ostvarile iz čiste ljubavi prema djeci i njihovom zvanju, i baš zbog toga je vrlo intiman i dosta osoban. U samom CD-u se nalazi poezija koju je Leonorina majka, Leonida, napisala za nju kad je bila tek rođena, a Vlastina majka, Svjetlana, je pak pisala stihove za dvije pjesme, a Ljerka Hribar, Vlastina sestra, je osmislila anđeoski design CD-a.
Pjesmu ‘Mala sovica’ su napisale Arjana Kunštek i Ines Prajo, a hrvatske stihove za pjesmu ‘Spavaj mi, djetešce’ napisao je D.T Šajeta.

‘Nanita
Kako su umjetnice htjele dati posebnost više, u cijelu priču su uključile priznatog slikara Željka Prsteca koji se sa svojim anđelom savršeno uklopio i pridonio realizaciji omota CD-a ‘Nanita‘.
CD dječjih uspavanki ‘Nanita’ se nalazi u prodaji u svim dućanima Aquarius recordsa od sredine siječnja.
Drage majke, olakšajte si, i kupite CD ‘Nanita’, da vaša dječica mogu brže i bezbrižnije zaspati.

Foto: Press