fbpx

Na Valentinovo: Mjuzikl Bambina na sceni HNK

Split…

Mjuzikl Bambina u režiji Krešimira Dolenčića

BambinaNa sceni Hrvatskog narodnog kazališta na Valentinovo, u petak 14. veljače 2020. godine bit će praizveden mjuzikl Bambina na tekst Ane Tonković Dolenčić i glazbu Nene Belana, a u režiji Krešimira Dolenčića.
Izvedbom će dirigirati Jure Bučević, suradnica redatelja i koreografkinja je Jelena Bosančić, scenografkinja Dinka Jeričević, a kostimografkinja Tea Bašić Erceg.
U mjuziklu igraju Pere Eranović, Ksenija Prohaska, Stipe Radoja, Tea Požgaj, Dora Bogdanović, Andrijana Vicković, Vicko Bilandžić, Silvana Stanić, Giuliano Đanić, Zorana Kačić Čatipović, Tajana Jovanović, Nenad Srdelić, Filip Radoš, Stefan Kokoškov, Tonči Banov, te brojni drugi.
BambinaU splitskom škveru sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća gradi se tanker Bambina za grčkog brodovlasnika. Kao voditelj projekta dolazi mlad i neiskusan inženjer brodogradnje kojemu nije lako suprotstaviti se uhodanim mehanizmima korupcije koje ondje zatiče. Kada se u sve upletu još i ljubavna priča s maturanticom na praksi, sindikalni problemi i obiteljske razmirice, rezultat je autentični mediteranski kaos koji se rješava uz puno galame, grubih Bambinariječi, melodramatskih obrata i naravno, pjesme.
Junaci ove priče dolaze iz prepoznatljive galerije splitskih likova, od Ravnih njiva preko škvera do Meja, a suprotstavljeni su društvenim razlikama i predrasudama koje se prepoznaju u svakom vremenu.
Uz nezaboravne hitove Nene Belana i legendarnih Đavola, ova kazališna priča pripovijeda se kao nostalgični džuboks mjuzikl premda će i ono vrijeme, kojega se mnogi sjećaju kao nekih boljih dana, podsjetiti i na danas aktualne probleme. Ali brod treba napraviti i Bambina će isploviti unatoč svemu, a to je, ako nikako drugačije, uvijek moguće u kazalištu.

Foto: Press – HNK Split