fbpx

Djevojačka večer na festivalu komornog teatra Zlatni lav

Umag…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Djevojačka večerDanas, 27. lipnja 2017. godine, s početkom u 21.00 sati, na ’18. Međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav’ u Umagu, INK Gradsko kazalište Pula odigrat će predstavu ‘Djevojačka večer‘ Davea Simpsona / Paula Farraha u režiji Violete Tomić.
– Sve donedavna žena je bila jedini objekt požude u javnim kućama i striptiz barovima! Suvremenost i emancipacija, a naročito kriza i nezaposlenost, donose situaciju, kad su i mnogi muškarci prisiljeni prodavati vlastito tijelo na različite načine.
Djevojačka večer je pradavni ritual koji simbolično predstavlja prijelaz iz djevojačkog u zrelo, odgovornije razdoblje žene i majke. To samo naizgled neproblematično pretvaranje, u stvarnosti je prožeto svojevrsnom dozom zavjere. Na Djevojačkoj večeri sve se žene, majke, bake, sestre, prijateljice… ponovno pretvore u lude, mlade djevojke koje čeznu za svačim i žele si priuštiti mnogo više od uobičajenog, ali uglavnom ne prelaze granice dozvoljenoga, društvu podobnog ponašanja. Uostalom, koga si mogu uopće priuštiti osim sebe samih i svojih muškaraca, onih, koji istovremeno luduju na sličnom obredu, na momačkoj večeri!
Djevojačka večerMeđutim, kad se u ushićenje preobrazbe uključi alkohol, kad se zabava rasplamsa i zaključuje u noćnom klubu s muškim striptizom, onda se granice opasno pomiču! Ali, ako su svi sudionici međusobno povezani u veliku obitelj i ako se sve događa u okviru komične melodrame s mnoštvom duhovitih koreografija, šaljivih zapleta, iznenadnih raspleta i neočekivanih obrata, tada je moguć samo sretan kraj! U tom slučaju, prava kazališna zabava ne može izostati! – kaže Violeta TOMIĆ, redateljica.
IGRAJU: Valter Roša, Marko Braić, Rade Radolović, Luka Mihovilović, Nataša Kličković, Mia Krajcar, Lana Gojak, Lara Živolić.

Foto: Press