fbpx

Završilo snimanje nove dramske serije Nestali

Zadar…

U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika u seriji Nestali su: Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan

NestaliRano jutros u nekadašnjoj tvornici glinice u Obrovcu završilo je snimanje nove dramske serije Nestali koju za Hrvatsku radioteleviziju proizvodi neovisni producent „Clinica studio”.
Serija “Nestali” kroz četiri epizode donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice. Duboko u neprijateljskom teritoriju jednim će nepromišljenim potezom pretvoriti svoj povratak u nemoguću misiju. Glavni junaci priče pokušavaju pronaći put kući, a pritom se prisjećaju života koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi.
Scenarist serije je Joško Lokas, a redatelj Kristijan Milić, u čijem se redateljskom opusu ističe nekoliko značajnih filmova ratne tematike (Živi i mrtvi, Broj 55, suradnja na projektu General). U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su: Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan. U ostalim ulogama gledatelji će imati prilike vidjeti Marinka Prgu, Tarika Filipovića, Sandru Lončarić, Mariju Škaričić, Nikšu Butijera, Enisa Bešlagića, Enesa Vejzovića i mnoge druge.
– Scenarij je vrlo inspirativan, a lik kojeg glumim samo je jedan od šestorice likova koje treba promatrati kao jedan u zanatskom i dramaturškom smislu. To kod snimanja filma nije uobičajeno i zato je snimanje ove serije veliki izazov – rekao je Goran Navojec.
Naglasio je kako je suradnja s redateljem Kristijanom Milićem izuzetno dobra.
Nestali– Mi smo već prije surađivali na filmu General. Kristijan je jako dobar redatelj i jako staložen, što je važno kada svakog dana na snimanju ima posla sa šestoricom pripadnika izviđačko diverzantske postrojbe – dodao je.
– Za ovu ulogu spremao sam se od početka godine i mogu reći da je to bio poseban izazov te jedno lijepo glumačko i životno iskustvo. Tijekom cijelog snimanja atmosfera na setu bila je odlična, a posebno bih istaknuo suradnju s redateljem koji je od svakog glumca uspio izvući ono najbolje – kazao je nakon snimanja glumac Filip Križan.
Serija “Nestali” progovara o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama, ljudima koji su u ratu postali svjesni važnosti prijateljstva i žrtvovanja.
– Serijom “Nestali” HRT želi dati doprinos obilježavanju 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja kojom su oslobođena okupirana područja, ključne akcije koja je dovela do kraja Domovinskog rata. Serija je u potpunosti snimljena u eksterijerima zadarskog zaleđa, a očekuje se da će biti spremna za emitiranje početkom sljedeće godine – kazala je urednica serije Zinka Kiseljak.

Foto: Press