fbpx

Serija McMafia, snimana u Hrvatskoj, od rujna na malim ekranima

Zagreb…

McMafia će se u osam epizoda emitirati od 16. rujna

McMafiaHrvatska radiotelevizija (HRT) najavljuje još jedan veliki svjetski naslov s kojima otvara Jesensku shemu 2019. na HTV-2: vrhunsku stranu hit seriju McMafia. Posebna zanimljivost serije McMafia, je podatak da je najveći dio te intrigante, višeslojne priče o korumpiranim političarima, pranju novca, krivotvorenju, trgovini ljudima, ratu mafijaških obitelji i uspostavi novog poretka svjetskog kriminala, sniman upravo u Hrvatskoj.
McMafia će se (u 8 epizoda) emitirati od 16. rujna, i to od ponedjeljka do četvrtka u 22.40 sati na HTV2.
McMafiaBBC-jeva visokobudžetna serija “McMafia” je priča o globalizaciji organiziranog kriminala u digitalnoj eri. Za snimanje su se najviše koristile londonske i hrvatske lokacije pa tako dobar dio lokacija uspješno “glumi” Hrvatska, čiji glavni grad postaje Prag, a ponekad i glavni grad Rusije. Interijer Nacionalne i sveučilišne knjižnice pretvara se u zgradu zloglasne Lubjanke, nekadašnjeg sjedišta KGB-a i današnje ruske tajne službe FSB, istarska obala postaje Azurna, goli paški pejsaž dublira Sinaj, a Opatija postaje turističko središte Eilat… a snimana je još i u Splitu.
– Snimanje u Hrvatskoj bilo je iznenađenje budući da je to nevjerojatno mjesto: ima toliko različitih lokacija i vremenskih prilika koji se mogu ponuditi kao nevjerojatan broj zemalja – izjavio je glavni glumac serije James Norton o snimanju koje je dovršeno u proljeće 2017.
– Nijedna od priča se ne događa u Hrvatskoj, ali ta je zemlja impresivna koliko svojim krajolikom i arhitekturom može dublirati različitih mjesta – navodi redatelj James Watkins u BBC-jevoj najavi serije McMafia.
Drama je to koja razotkriva globalnu mrežu organiziranog kriminala inspirirana je istoimenom knjigom Mishe Glennyja, bivšeg BBC-jevog inozemnog dopisnika koji je pratio pad komunizma i ratove u bivšoj Jugoslaviji. Serija nam razjašnjava složene veze između perača novca u Dubaiju, kibernetičkih kriminalaca u Indiji, ruskih oligarha u Londonu i beduinskih krijumčara u pustinji Negev. Nešto što je počelo kao priča o preživljavanju i osveti prerasta u priču o borbi jednog čovjeka protiv iskušenja korupcije.
Seriju je za 200 zemalja otkupio Amazon Prime, a napominje se kako je u ovoj visokobudžetnoj BBC-voj seriji korišteno više lokacija nego u bilo kojoj dramskoj seriji koju je ta televizijska kuća ikad producirala.

Foto: Press