fbpx

Nagrade na Liburnia Film Festivalu

Liburina Film Festival‘Autofocus’ redatelja Borisa Poljaka (Milva film) ponio je nagradu žirija za najbolji film na 11. Liburnia Film Festivalu koji hrvatske dokumentarce prikazuje u lučici u Ičićima. ‘Park ljubavi’ Lane Kosovac (produkcija Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu) najviše se svidio publici, a peteročlani je žiri posebno priznanje dodijelio filmu mlade Kaje Šišmanović za ‘Kak’ je doma?’ (Fade In , Slobodna zona).
Po prvi se put na LFF-u dijelila i nagrada za najbolji regionalni film, a tu su nagradu podijelili ‘Polazište za čekanje’ Maše Drndić (produkcija udruge Filmaktiv) i ‘Terasa’ autora Sanje i pok. Vedrana Šamanovića (Mitropa). Također po prvi put, podijeljene su i nagrade struci, čime se želi naglasiti da je dokumentarni film rezultat timskog rada. Žiri je tako nagradu za najboljeg redatelja odlučio dodijeliti Đuri Gavranu za ‘Presudu’ (Pipser doo), nagradu za najboljeg montažera dobio je Damir Čučić za film ‘Autofocus’, za isti je film kao najbolji snimatelj nagrađen Boris Poljak, dok je Davor Tatić proglašen najboljim dizajnerom zvuka za rad na filmu ‘Čedo’ (Factum).
Ove su godine žiri LFF-a činili redateljica i producentica Željka Sukova, snimateljica i montažerka Iva Kraljević, fotograf, snimatelj i redatelj Silvestar Kolbas te međunarodni gosti redatelj, scenarist, producent i snimatelj Boris Mitić (Srbija) i redatelj, producent i scenarist Filip Remunda (Češka). Remunda je zastupao i Institut dokumentarnog filma iz Praga koji je nagradio najboljeg redatelja.

Foto:  Marin Lukanović