fbpx

Premijerno: Mletački trgovac na Splitskom ljetu

Oceanografski institut…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Mletački trgovacU srijedu, 10. kolovoza 2016. godine, u sklopu Splitskog ljeta na programu je premijera predstave Mletački trgovac u režiji Aleksandra Ogarjova i s Ozrenom Grabaroićem u glavnoj ulozi.
– Radnja Mletačkog trgovca događa se u svijetu zasićenom trgovinom i novcem, svijetu mletačkog 16. stoljeća koji izgleda kao da će svakoga časa propasti ili barem uništiti brojne ljudske sudbine. No, kako je taj svijet to čvršći što više ljudskih sudbina uništava ili Mletački trgovacprijeti da će uništiti, što nam je drugo činiti nego opisivati naše trajne, pa dakle i današnje muke zemaljske. Jer, svejedno je posuđujemo li – kao Bassanio koji želi Porziju – za vjenčanje, za kupnju stana ili zdravlja, ili za povrat dugova koje smo već skrivili. Svaki smo put iznova pred istim zidom: “Kolika je snaga novca, tolika je moja snaga…“ I pred takvim smo zidom sve dok ne odlučimo suprotstaviti mu se, pa i razbiti ga. A to hoćemo li biti nagrađeni s još više novca Mletački trgovacili svijetom koji bi financijsku koprenu već jednom trebao skinuti s očiju, to je već priča za Trgovca u svakome od nas. Premda ga mnogi smatraju redateljskim čarobnjakom, Aleksandar Ogarjov u Mletačkom trgovcu sigurno neće ponuditi ni jedno gotovo rješenje, ali zato zacijelo hoće lepezu duhovno-scenskih izazova u koje je ne samo upregnut cio dramski ansambl HNK Split, nego su još i dvije glavne uloge, Židova Shylocka i trgovca Antonija, povjerene Ozrenu Grabariću i Elvisu Bošnjaku… – iz najave predstave Mletački trgovac.

Cijena ulaznica:
Premijera: 120 i 150 kuna
Ostale izvedbe: 100 i 120 kuna

NAPOMENA:
– Kako bi Vam omogućili siguran i efikasan pristup lokaciji predstave „Mletački trgovac“ na Oceanografskom institutu, organiziran je prijevoz autobusom sa polazištem ispred HNK Split u 20:15. Budući da je u park-šumi Marjan zabranjen promet motornim vozilima, pristup automobilom do samoga Oceanografskog instituta neće biti moguć, a svi osobni automobili bit će zaustavljeni na južnoj rampi park-šume Marjan – poručuju organizatori.

Foto: Press