Najhistrioni 2017. su: Franjo Kuhar i Ankica Dobrić

Zagreb…

Franjo Kuhar, Ankica Dobrić

Franjo Kuhar– Ovogodišnji Najhistrion je glumac koji je započeo svoju uspješnu glumačku karijeru u histrionskoj glumačkoj družini još davne 1987. godine, zatim odigrao niz zapaženih uloga u histrionskim predstavama, za što je ovjenčan nagradom Najhistrion već dva puta. Duže se vrijeme ‘skrivao’ na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta, da bi ponovno zabljesnuo u predstavi ‘Francekova teta’ prošle godine na histrionskoj Opatovini, te ove godine u predstavi ‘Kći Lotrščaka’. Njegova uloga Iglice koju je glumio i u prvoj izvedbi 1990., ništa nije izgubila na svježini, šarmu i ono što je u Histrionu najvažnije, sjajno ju je prihvatila i mnogobrojna publika na histrionskoj ljetnoj sceni na Opatovini. Najhistrion za 2017. godinu je Franjo Kuhar – rekao je na dodjeli nagrade Zlatko Vitez.
Ankica Dobrić– Najhistrionka za 2017. godinu je glumica Ankica Dobrić. Ankica je prve histrionske korake na Opatovini učinila točno prije trideset godina. Ove godine u Histrionskom domu i u predstavi ‘Gastarbajterski Božić’ Mate Matišića sjajna je kao Marija, spremačica u robnoj kući. Svojom glumstvenošću pokazala je sve kvalitete vrsne karakterne glumice, držanjem, svojim stasom, glasom, scenskim šarmom i začudnošću. Svojom iskrenom i nadasve emotivnom glumom često je publici natjerala suze na oči. Posebno mi je drago da mogu Ankicu Dobrić proglasiti Najhistrionkom za 2017. godinu – kazao je Zlatko Vitez.
Danas je održana svečana dodjela nagrade Najhistrion 2017. u Histrionskom domu u Zagrebu, a nagrade je uručio Zlatko Vitez.

Foto: Scena.hr