fbpx

Video: Tonči Huljić i Petar Grašo: Inamorana

Inamorana

Tonči Huljić Madre Badessa i Petar Grašo nakon desetljeća ponovno su udružili glasove u novom duetu ‘Inamorana’

– Lijepa je to i sjetna, ali simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite – priča Tonči Huljić, te nastavlja:
Kako ove godine slavimo obljetnice nekih poznatih pjesama – 10 je godina prošlo od ‘Providence’ pa je došlo vrijeme da Grašo i ja ponovno zapjevamo zajedno.

Inamorana

‘Inamorana’ je i naslovna pjesma istoimenog CD-a Tončija i Madre Badesse koji izlazi za tjedan dana. Ovu specifičnu riječ starog splitskog narječja čije je značenje zaljubljena, publika je već upoznala kroz pjesmu ‘Mare Luda’ koja je nedavno objavljena i svojom dubokom emocijom osvojila slušatelje, a stjecajem okolnosti ista riječ se pojavljuje u obje pjesme.

– Trenutno je u procesu završetak Grašinog CD-a i kako smo stalno u studiju zajedno, pa bi svako malo bi ja htio pjevati ono što sam pisao za njega i upropastiti stvar, a on bi htio pjevati nešto što sam ja pisao za sebe, pa eto našli smo se na pola puta – govori Huljić.

Inamorana

– U Tončijev projekt Madre Badesse zaljubio sam se na prvo slušanje, i sretan sam što sam bio i ostao dio te priče. Nisam glazbenik koji je sklon duetima, no suradnja s Tončijem odavno nije službena već duboko prijateljska tako ni ovo ne mogu nazvati suradnjom već zajedničkom idejom dvojice prijatelja – nadodaje Petar Grašo.

Na CD-u ‘Inamorana’ nalaze se tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pjesama. Jednu je publika već upoznala: obradu ‘Dva put san umra’ napravljenu u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i zborom Ivan Goran Kovačić. Tonči otkriva koja je to druga pjesma:

– 25 godina je prošlo od pjesme ‘Suze Biserne’ koju pjeva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu ‘Suza bisernih’ na hrvatskom jeziku, dok će se ista obrada naći i u engleskoj verziju na albumu za strana tržišta. U obradi se zboru pridružuje i posebna gošća – Jelena.

Tonči Huljić osmislio je i scenarij spota koji je snimljen u staroj jezgri grada Splita, dok režiju potpisuje Vojan Koceić. U spotu glumi mlada glumica i radio voditeljica Petra Kapor.

Inamorana
Tekst: Vjekoslava Huljić,
Glazba: Tonči Huljić
Video produkcija PILOT Studio, Režija: Vojan Koceić

Foto: Press
Video: