fbpx

Slavljenička Mamma Mia večer u kazalištu Komedija

Zagreb…

Odigrana 200. izvedba predstava Mamma Mia

Mamma MiaKad je 18. lipnja 2015. u Kazalištu Komedija premijerno izveden veliki svjetski hit Bennyja Andersona, Bjorna Ulvaeusa i Catherine Johnson – mjuzikl Mamma Mia!, bilo je jasno da je pred njim dug život na Komedijinoj pozornici. Tako je ovaj tjedan u, po 200. put rasprodanoj Komediji, odigrana i jubilarna izvedba. Na svečanoj su izvedbi u glavnim ulogama nastupili Renata Sabljak, Ana Magud, Đani Stipaničev, Ervin Baučić, Matko Knešaurek, Ivan Čuić, Mila Elegović, Elena Brumini, Martina Ivanković, Morana Paškiević, Matija Škvorc, Zoran Simikić i Boris Barberić, uz sudjelovanje ansambla i orkestra Kazališta Komedija kojim je ravnao Dinko Appelt.
Jubilarnu izvedbu nije propustio ni redatelj i koreograf predstave Igor Barberić, čiji su suradnici bili scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, oblikovatelj tona Mario Stanin i oblikovatelj svjetla Miljenko Bengez te asistentice Petra Jagušić i Tihana Strmečki, a prevoditelj teksta i stihova je Dražen Bratulić.
Mamma MiaTumači glavnih uloga u ravnopravnim alternacijama (osim gore navedenih) su i Vanda Winter, Dražen Bratulić, Adalbert Turner Juci, Ronald Žlabur, Luka Nižetić, Danijela Pintarić i Nina Maić Madić.
Osim u matičnoj dvorani, Mamma Mia! do sada je gostovala u pulskoj Areni, u Opatiji (na Ljetno pozornici), u sportskim dvoranama u Osijeku, Zadru, Poreču, Rijeci, Karlovcu…
Nositelj je licencnih prava za područje bivše države nekad poznati slovenski skijaš Jurij Franko, i sigurno je da će Mamma Mia! u Komediji igrati još najmanje godinu dana. Benny Andersson i Björn Ulvaeus, bivši članovi grupe ABBA,zaslužni su za ovoliki uspjeh mjuzikla, filma i same glazbe. Originalni scenarij potpisuje Catherine Johnson, britanska dramaturginja koja je zaslužna i za scenarij filma Mamma Mia!. Isti se danas smatra jednim od najuspješnijih britanskih hit filmova, a prodaja DVD-a premašila je sva očekivanja producenata. U međuvremenu je film dobio i svoj nastavak – Mamma Mia!2 / Here We Go Again, koji je sniman u Hrvatskoj, na otoku Visu.
Radnja filma i mjuzikla podudaraju se i prate kćer koja uoči svog vjenčanja započinje potragu želeći otkriti identitet svojega oca što je dovodi do tri muškaraca iz majčine prošlosti. U mjuziklu se izvode najveći svjetski hitovi ABBA-e kao što su ‘Super Trouper’, ‘Dancing Queen’, ‘Thank You For The Music’, ‘The Winner Takes It All’, ‘SOS’ i drugi, u izvrsnom hrvatskom prijevodu i prilagodbi Dražena Bratulića.

Foto: Press – Ines Novković